Kims Lekkerste Recepten!
De lekkerste recepten voor iedereen! Op dit blog kun je lekkere en eenvoudige recepten vinden voor nagerechten, bijgerechten, hoofdgerechten, voorgerechten, soepen, salades, sauzen, pasta, pizza's, tapas en cocktails. En handige info voor bij het koken!


Menu

Home
Mijn Profiel
Weblog Archief
Mijn Foto Album

Vorige Pagina
Volgende Pagina

CategorieŽn

BBQ
Bijgerecht
Dieet
Drank
Feestdagen
Gebak
Hoofdgerecht
Keukenhulp
Kook info
Nagerecht
Ontbijt en Lunch
Pasta
Pizza
Salades
Sauzen
Tapas en Hapjes
Tips en Tricks
Vitamines
Voorgerecht

Snel Menu

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui
Chinese loempia
Brood met knoflook en ansjovis
Pommes Duchess
Begin pagina
Gebak Index
Ontbijt en Lunch Index
Tapas en Hapjes Index
Voorgerecht Index
Nagerecht Index

Links

De Virtuele Keuken
Koken op Camping
Menukaart Maken
Ans Receptensite
Irenes Kookhoek
Cocktails Maken
Tapas Recepten
Eten en Drinken
Food Gadgets
Keukengerei
Kookboeken
Gietijzeren
Koekepan
Recepten
Grillpan
Vispan
Koken

Allerhande recepten

Overige Websites

Online eten bestellen in heel Nederland

Voordelig uit eten met de Diner Jaarkaart

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd: 105 minuten

 

-         500 gram bloem

-         1 zakje gedroogde gist (7 gram)

-         1 tl suiker

-         1 el rozemarijn

-         1 el olijfolie

-         1 rode ui, in partjes

-         10 zwarte pitloze olijven, gehalveerd

-         1 tl grof zeezout

 

 

 

In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen.
Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen.
Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is.
Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt.
Kom met olie invetten.
Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken.
Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Deeg met de hand even stevig doorkneden.
Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen.
Ui en olijven in deeg drukken.
Bovenkant van brood met olie bestrijken.
Zeezout erover strooien.
Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen.
Oven intussen voorverwarmen op 250 °C.
Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.

 


Geschreven om: 23:34, 30/04/2008 in Bijgerecht
Reacties(4) | Reageer | Link

Pagina 1 van 292
Vorige Pagina | Volgende Pagina

'Nicer Dicer' de groente en fruitsnijder Online wijn bestellen en bezorgen De goedkoopste slijterij van Nederland

Gratis website teller