Welkom op de blog voor Iris!

Mijn Links

* Home
* Mijn Profiel
* Weblog Archief
* Vrienden

Semmy Run 18 oktober

Hallo allemaal,

 

Zondag zijn we naar Amsterdam geweest voor de Run4Semmy. Stichting Semmy heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. De ziekte waar Iris aan heeft geleden en aan is overleden.

 

Lynn, Rene en Jeroen (oom Lynn) Freddy (oom lynn) hebben meegedaan met de 7,5 kilometer run4Semmy.

 

We waren zondagmorgen om half 9 uitgenodigd in het VU in Amsterdam, daar waar het onderzoeksteam

werkzaam is. Daar heeft John (oprichter stichting) ons toegesproken even als Professor Kaspers (onderzoeksleider) en Wendy van Dijk (vriendin van de stichting).

 

Er is een minuut stilte gehouden voor alle kinderen die het afgelopen jaar gestorven zijn aan de ziekte. Ook onze Iris haar naam werd genoemd en dat was erg heftig en verdriet. De insteek is een positieve dag waarin geld bij elkaar wordt gerend, maar de oorzaak van alles is intens triest waar zoveel ouders, broers en zussen dagelijks mee geconfronteerd worden.

 

John vertelde dat de stand van het totale sponsorbedrag op zaterdagmiddag op 48.000 euro stond!!! Het bedrag zal de komende weken zo vlak na de loop alleen nog maar toenemen.

 

Na het VU zijn we gezamenlijk naar de start gelopen bij het olympisch stadion, onder leiding van Wendy van Dijk werd er een warm-up gegeven en iedereen deed enthousiast mee. Na het startschot van Wendy zette iedereen het op een lopen. Het aantal semmy runners was vorig jaar 103 en dit jaar 358! Ze waren te herkennen aan een blauw shirt. De Marathon Amsterdam noemde iedere minuut daarna wel de naam van stichting Semmy dus er is veel bekendheid gegeven aan de stichting.

 

Jeroen, lynn, rene en Freddy kwamen naar 55 minuten over de finish in het olympisch stadion. Echt heel knap gedaan en voornamelijk door Lynn! We zijn heel trots op haar. Het was een mooi gezicht hun 4en het stadion binnen te zien lopen.

 

Verder kunnen we vertellen dat we superveel reacties heb gehad en dat er veel geld is gestort. (Lynn haar naam is veel voorgekomen is ons zondag verteld) Van velen hebben we zelf geld ontvangen. Deze week gaan we alles storten. Allemaal superbedankt! Geven kan nog steeds trouwens!

 

Sponsorloop school Lynn

Woensdag 7 oktober was er op initiatief van de ouderraad van “De Hoeksteen” een sponsorloop georganiseerd waarvan het geld ten goede zou komen aan de Stichting Semmy en aan Kika. De deelnemende kinderen moesten proberen om zoveel mogelijk rondjes te lopen van ongeveer 250meter. Ondanks dat het regenachtig weer was, waren de deelnemers en de ouders goed gestemd en werd er enthousiast zoveel mogelijk rondjes gelopen. Maandag 26 of dinsdag 27 oktober na de herfstvakantie wordt de totale opbrengst van de sponsorloop bekend gemaakt.

Lynn samen met "beer Iris" op de foto met Wendy van Dijk.

Lynn, Freddy, René en Jeroen vlak voor het startschot. Wendy doet nog samen met Lodewijk van Eigen Huis en Tuin een warming-up.

De fantastic-four finishen tesamen in het Olympisch Stadion. Goed gedaan Lynn! Met jouw benen heb je wel 2x zo hard moeten lopen als de heren!

Maandag hebben Lynn, papa en mama het grafje van Iris bezocht. Op de foto kun je zien hoe ze de medaille van de Semmy Run (linker) naast die van de 4-mijl hebben gelegd. Ook deze is voor jou lieverd!

De stempel-papa en mama's tijdens de sponsorloop voor Stichting Semmy en KIKA achter de stempeltafel. Het 2e meisje met het lichtblauwe shirt aan en lange zwarte broek is ... juist .... Lynn.

Moeders met een overduidelijk spandoek om hun kroost aan te sporen om maar zoveel mogelijk rondjes te lopen. Des te meer rondjes, des te meer geld. Lynn had in haar eentje alleen al 100euro bij elkaar gelopen. Goed gedaan hoor!

Vers van de pers. De "fantastic-four" die gezamenlijk in het Olympisch Stadion over de finish kwamen (vlnr Freddy, Lynn, René en Jeroen)

Geschreven: 16:05, 21/10/2009 door Jeroen
Reacties (3) | Reageer! | Link

Super knap!!

Halloa!

Lynn, wat ben jij een topper!!
Zo knap dat je ruim binnen het uur de Run4Semmy hebt gelopen. Echt super!
Ik heb vaak aan jullie gedacht afgelopen zondag.
En wat is er veel geld opgehaald door iedereen.
De foto met jou, beer Iris en Wendy van Dijk is prachtig!
Ik vind het erg spannend wat de sponsorloop op school zal opleveren. Als iedereen net als jij 100 Euro bij elkaar heeft gelopen dan wordt dit ook een enorm bedrag! Maar misschien is dit een beetje te positieve gedachte... ;-) We zullen zien.

Fijne vakantie nog en groetjes aan papa en mama!
-X- (juf) Monique

Geschreven door juf Monique om 18:19, 21/10/2009

Link

Hardlopen

Beste familie,

Het geeft een goed gevoel om voor/met een speciaal doel te lopen. Zeker wanneer je met je laatste restje energie en adem over de finisch komt. Dat hebben jullie dus maar weer mooi voor elkaar gekregen. En dat zo snel na de 4 mijl van Groningen. Gefeliciteerd.

Enne geweldig mooi dat de beide medailles bij Iris zijn.

Ingrid van Linschoten.

Geschreven door Anonymous om 13:08, 29/10/2009

Link

petje af...

Hallo allemaal, nou petje af.....een heeele grote pet af voor jullie hoor! als ik dat zo lees en zie op de foto's!! Hartstikke goed! Het is Run4Semmy maar ook Run4Iris......toch?!!
En ik heb net als de anderen grote bewondering voor jullie, maar in het bijzonder Lynn, wat goed gelopen zeg! Je bent een kei, maar dat wisten we natuurlijk al. En hoe was het eigenlijk om een BNN-er te ontmoeten? ahum....leuke foto overigens...cool zei Jarko alleen heeft hij geen idee wie Wendy van Dijk eigenlijk is haha!!
Ik kan me ook heel goed voorstellen
dat het erg emotioneel en zeer verdrietig is als je stilstaat bij de achtergrond van Stichting Semmy en de loop en dat wat je vertelt aan het begin de namen van de kinderen genoemd werden, onder meer dus die van Iris. Daarom vind ik het ook zo moedig en goed van jullie, zonder overigens daarbij jullie pijn en bijna onmenselijk verdriet daarbij te willen bagatelliseren ( hopenlijk is dit het juiste woord hiervoor).
Maar wat een eindresultaat he behalve die mooie medailles!!! Ik hoop van harte dat Sichting Semmy er mee uit de voeten kan ( vast wel) en dat er vooruitgang geboekt wordt op het gebied van onderzoek!!
He tot ziens, en ook weer veel sterkte want de komende tijd zal het lijkt mij extra moeilijk zijn ( alsof het dat nu al niet is.) ..door al die speciale dagen als Sint Maarten, Sinterklaas, etc.
Wij denken aan Iris en aan jullie...

groetjes van Linda, Jan en Minke en een knuffel van Jarko.


Geschreven door Anonymous om 16:21, 10/11/2009

Link

<- Vorige Pagina | Volgende Pagina ->