Welkom op de blog voor Iris!

Mijn Links

* Home
* Mijn Profiel
* Weblog Archief
* Vrienden

31 mei 2010 al weer 1 jaar zonder onze Iris

 

 Het glazen gedenkhart, zoals die nu in school aan de muur is opgehangen

 

 

Hallo allemaal,

We kunnen het bijna niet geloven, dat we al weer een jaar zonder Iris leven. Haar verlies voelt nog steeds heel "vers".

Haar vergeten is onmogelijk! Onze gevoelens hierbij hebben we in een gedicht samengevat;

 

Onmogelijk te vergeten

Het is onmogelijk Iris te vergeten, want we hebben haar beloofd niet te vergeten.

We zouden het ook niet kunnen, want het is onmogelijk dit zomaar even te kunnen.

In gedachten, maar vooral van binnen, voelen we haar nog iedere dag. Voelbare herinneringen met een traan, maar ook een glimlach.

Iris in onwerkelijkheid weer even vasthouden, om daarna weer te moeten loslaten.

Iris haar aanwezigheid is bijna. Haar stem, haar lach, haar humor en haar wilskracht, mooie herinneringen, die we nooit en nimmer meer vergeten.

Het is simpelweg onmogelijk Iris te vergeten, omdat Iris ons niet is vergeten.

Dag lieve Iris

 

 

Maandagmorgen 31 mei hebben we samen met school een gedenkhart voor Iris onthuld. Wij (Bianca, René en Lynn) hebben de afgelopen maanden in overleg met school gewerkt aan een gedenkhart met dit (zie foto) als resultaat. De herdenkingsbijeenkomst werd gehouden in de hal van school in het bijzijn van de groepen van Iris en Lynn. Beide groepen hadden een mooi hartjes slinger gemaakt met daarop een  tekstje of tekening. Alle kinderen mochten ook een roze bloem in een vaas zetten en daar hebben ze goed gehoor aan gegeven. Na het onthullen van het hart heeft René ons gedicht voorgelezen en toen hebben de klasgenootjes van Iris nogmaals het  lievelingslied van Iris "er liggen bolletjes in de grond " gezongen. 

 Wij vonden het ontzettend fijn dat school deze herdenkingsdienst voor Iris heeft gehouden. Daarom willen wij de school nogmaals bedanken voor hun geweldige warme bijdrage aan deze toch voor ons moeilijke dag.

Wij (Bianca, René en Lynn) zijn na de herdenking op school naar Selwerderhof gegaan. Om 12:45 uur wilden wij Iris met z'n drieën herdenken. Dit was het tijdstip waarop Iris precies een jaar geleden is ingeslapen.

Daarna kwamen  vrienden, familie en bekenden naar het grafje van Iris om haar een groet te brengen en te herdenken. Velen kwamen met prachtige bloemen of een kadootje.  We willen graag iedereeen bedanken die Iris een bezoek heeft gebracht, maar ook de mensen die ons een kaart of een mail hebben gestuurd.

Bedankt voor jullie medeleven!

 

Rest ons nog te vermelden, dat wij (Bianca, René en Lynn) de blog up-date vanaf heden van Jeroen hebben overgenomen. Wij vinden dat hij het geweldig heeft gedaan! Jeroen bedankt!

Verwachting volgende up-date ; na Iris haar geboortedag (12-07-2003)

Tot later!

 

 De kinderen zetten hier bloemen in de vazen

Eén grote bloemenzee

Geschreven: 16:01, 26/05/2010 door Jeroen
Reacties (2) | Reageer! | Link

Herdenking Iris

Lieve Iris,
Één van de laatse keren dat ik je zag fluisterde ik in je oor dat ik je zo flink vondt. Dat ik zo trots op je was hoe je met alles omging. Dat is me nog het meeste bijgebleven en ik herinner jou daarom altijd als dat hele dappere, lieve meisje..

Iris, ik weet zeker dat jij maandag hebt kunnen zien hoeveel mensen er van jou houden en jou altijd zullen blijven missen en herinneren. Je was bij ons, dat was heel duidelijk te voelen.

Ik wil bij deze school nogmaals bedanken voor de mooie dienst. Ik vind het hartverwarmend om zoveel betrokkenheid te zien bij jullie allemaal!

René, Bianca, Lynn en Iris, ik heb de blog altijd met veel liefde en een traan bijgehouden voor allen die hier behoefte aan hadden (en nog steeds hebben). Succes met het voortzetten van de blog!

Jeroen

Geschreven door Jeroen om 09:22, 3/06/2010

Link

Iris

Lieve mensen,
Wat geweldig dat de school dit heeft gedaan, moet voor jullie hartverwarmend zijn. Ik heb 31 mei de hele dag een kaarsje laten branden om jullie kracht te geven en aan Iris te denken. En wat zullen jullie het moeilijk hebben in deze periode. Ik weet zeker dat Iris met trots naar jullie kijkt en weet hoeveel iedereen van haar houdt en zij van iedereen houdt. Ze komt vast wel zo nu en dan even kijken hoe het met jullie gaat.
Dan komt a.s. zaterdag nog. 7 jaar zou ze hier op aarde zijn geworden, maar in het licht ook! En weet dat ze daar in goede handen is.
Ik wens jullie veel sterkte om weer door deze periode heen te komen en ik denk altijd aan jullie.
Veel liefs

Geschreven door Tante Tineke om 21:50, 6/06/2010

Link

<- Vorige Pagina | Volgende Pagina ->