The World Of Martial Arts: Vechtsport Informatie

VECHTSPORT
INFORMATIE
Alles Over Vechtsport

Ying Yang Logo

Informatie over deze VechtSporten : ------------------------------------------- Aikido, Boksen, BJJ, Capoeira, Eskrima, Hapkido, Jeet Kune Do, Judo, Karate, Kendo, Kickboksen, Knife- Fighting, K-1, Muay Thai, Naginata, Ninjutsu, Nunchakudo, Shaolin Kung Fu, Systema, Taekwondo, Wing Chun, Wushu

Menu
Media
Informatie
Fight Shops

Samurai Zwaarden
Vechtsport Artikelen  
Vechtsport Links
Vechtsport.opzijnbest.nl

Meer Links
E-bogu.com

Meest Recent
Kalender Archief
«  Mei 2017  »
MaaDinWoeDonVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

E-Mail

Persberichten, Vragen of
Tips kunt U mailen Naar :
 • info@vechtkunsten.info
 •             
  DirectMovie.nl

  MovieMile.com

  HOME
  Artikel 5 van 155
  Vorige Pagina | Volgende Pagina

  14/11/2010 - The Self Defence System


  "The Self Defence System
  ©" de nieuwe vechtsport discipline van Nederland.

  En wordt onderwezen door twee bekwame vechtsport beoefenaars genaamd:

  Joël Heijmans en Christian van Beek.

  Logo SDS
  Beide hebben jaren ervaring op het gebied van diverse vechtsporten, en hebben met deze passie dan ook besloten om de handen ineen te slaan. En samen het avontuur aan te gaan met de start van een eigen vechtsport discipline genaamd: The Self Defence System.


  SDS Training
  Deze nieuwe jonge vechtsport discipline is ontstaan uit de ervaringen en trainingen van diverse vechtsporten die beiden beoefenen en beoefend hebben. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld:

  ·         Hapkido

  ·         Street Fighting

  ·         Knife Fighting

  ·         Taekwondo

  ·         Judo

  ·         Aikido

  ·         Jiujitsu en BJJ

  ·         Kick en Thai Boksen

  Het ontstaan van het Self Defence System ©

  Beide leraren hebben hun sporen al verdiend in de sport, en leerde elkaar kennen bij het Hapkido. Samen hebben zij veel getraind. En zijn inmiddels goede vrienden van elkaar geworden. Al snel kwamen zij erachter (met name door beide ervaringen in de vechtsport), dat er in elke vechtsport veel goede technieken worden onderwezen, maar ook veel technieken worden onderwezen die eigenlijk niet meer van deze tijd zijn. Met deze gegevens hebben zij dan ook samen besloten, om al het goede van deze vechtsporten en zelfverdediging sporten te combineren tot één geheel. Waardoor het Self Defence System © is ontstaan.


  Wat is dan het Self Defence System ©

  Je kan deze nieuw vechtsport discipline het best zien al een mix martial art. En leer je van diverse vechtsporten alleen het beste en het effectieve ervan. Verder staat de cursist centraal, en kan hij zich specialiseren in één of meerdere disciplines. Waardoor hij breder opgeleid wordt en na verloop van tijd zichzelf in elke denkbare situatie kan verdedigen.

  Is het Self Defence System © dan alleen een verdediging sport? Nee een mix martial arts kan niet alleen een zelfverdediging sport zijn. En zeker in de discipline Kick en Thai Boxing leer je ook aanvallend te zijn.

  Waarom een Mix Martial Arts

  Heel simpel, veel mensen trainen een bepaalde discipline, maar naar verloop van tijd missen ze iets. En gaat men op zoek naar iets anders. Het Self Defence System © heeft dit niet, want je traint meerdere disciplines. En je kan blijven doen waar jij goed in bent, maar jezelf ook breder opstellen en jezelf verdiepen in andere disciplines. Kortom een allround zelfverdediging – vechtsport discipline waarbij je continue geprikkeld en gestimuleerd wordt. En voor iedereen toegankelijk is ook wanneer je geen ervaring hebt met een vechtsport discipline.

  SDS women

  Locaties

  Elke maandag avond van 19:00 tot 20:00 in de Gymzaal van de Prinses Margriet school.

  Self Defence System
  Prinses Margrietsraat 18-20
  3554 GA Utrecht

  Voor meer informatie bezoek onze website: www.selfdefencesystem.nl


  Laat een reactie achter! :: Send to a Friend!

  23/11/2010 - technieken
  Geschreven door Mike Kuyper

  Zinnen als "we pikken alleen de beste technieken eruit" of "niet alle technieken uit de verschillende martial arts blijken even effectief" etc. Dit soort zinnen heb ik in de loop der jaren zo vaak gelezen dat ik het niet kan laten om even te reageren.

  Zoals een ieder weet zijn de meeste traditionele vechtkunsten vaak honderden, zo niet, duizenden jaren oud. De verdedigingstechnieken uit de desbetreffende kunsten zijn dus minstens even oud en hebben dus minstens even lang de tijd gehad om zichzelf te bewijzen. Als was gebleken dat een bepaalde techniek niet zou werken of grote onzin was, waarom werd deze dan niet geschrapt uit de syllabus door de huidige grootmeester van die vechtkunst?

  Ik ben van mening dat alle technieken goed kunnen werken, mits zij effectief worden uitgevoerd (combinatie van juiste snelheid, kracht, coordinatie etc.) Dit is natuurlijk een kweste van zeer intensieve training, maar dit terzijde. Iemand die beweert dat meerdere technieken uit zijn vechtkunst niet werken of effectief zijn moet zich misschien eens afvragen of:

  1. hij hem wel juist uitvoert
  2. zijn leraar hem misschien onjuist heeft aangeleerd
  3. de techniek wel echt in de syllabus hoort?
  4. of hij hem wel voldoende traint?
  5. of hij misschien a-motorisch is ;)

  vaste link

  Wannabee Ninja? | Top Games | Top DVD's | Vecht Films | Perfect Body | Powerball | Shocking Stuff | Online Poker

  MastersOfSwords

  Website teller