The World Of Martial Arts: Vechtsport Informatie

VECHTSPORT
INFORMATIE
Alles Over Vechtsport

Ying Yang Logo

Informatie over deze VechtSporten : ------------------------------------------- Aikido, Boksen, BJJ, Capoeira, Eskrima, Hapkido, Jeet Kune Do, Judo, Karate, Kendo, Kickboksen, Knife- Fighting, K-1, Muay Thai, Naginata, Ninjutsu, Nunchakudo, Shaolin Kung Fu, Systema, Taekwondo, Wing Chun, Wushu

Menu
Media
Informatie
Fight Shops

Samurai Zwaarden
Vechtsport Artikelen  
Vechtsport Links
Vechtsport.opzijnbest.nl

Meer Links
E-bogu.com

Meest Recent
Kalender Archief
«  Juni 2017  »
MaaDinWoeDonVriZatZon
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

E-Mail

Persberichten, Vragen of
Tips kunt U mailen Naar :
 • info@vechtkunsten.info
 •             
  DirectMovie.nl

  MovieMile.com

  HOME
  Artikel 6 van 155
  Vorige Pagina | Volgende Pagina

  1/11/2010 - Lolle van Houten, Bokser pur sang


  Boksen wordt vaak als een omstreden
  sport gezien. In heel wat landen, waaronder Zweden en enkele Amerikaanse staten, is ze verboden als beroepssport. Voordat er boksscholen waren, was boksen vooral een attractie op kermissen en in circussen. In 1743 werden er voor het eerst regels opgesteld, de ‘London Prize Ring Rules’. Na enkele herzieningen door anderen resulteerden die in de ‘Marquis of Queensberry Rules’, gepubliceerd in 1867. Zo moesten boksers voortaan handschoenen dragen, in plaats van letterlijk met elkaar op de vuist te gaan. Ze zouden ook in Nederland het boksen als sport definiëren.

  Lolle van Houten - boekcover

  Bokskampioen Lolle van Houten was nauwelijks 12 jaar oud en voelde al een enorme aantrekkingskracht tot het boksen, ook tot de nog ruigere variant in de kermistent. Toch werd hij het levende bewijs van de stelling dat boksen ‘a noble art of self defence’ kan zijn. 

  Met zijn brede schouders, korte broekje en ongeschonden gezicht was hij favoriet bij de vrouwen. Bokser en stratenmaker Lolle van Houten was een stijlvaste bokster. Bokspromotors beloofden hem gouden bergen, maar een carrière als profbokser wilde hij niet.

  Op 22 maart 1965 stond de 20-jarige stratenmaker Lolle van Houten in de Rivièrahal in Rotterdam. Daar werd hij voor het eerst Nederlands kampioen bij de zwaargewichten. De Leeuwarder zat een paar dagen later gewoon weer op zijn knieën tussen de straatstenen.

  Lolle van Houten is in het laatste oorlogsjaar geboren in een arm arbeidersgezin. Bij boksvereniging Frisia bracht hij al zijn vrije tijd boksend door, de sport waaraan hij al op jonge leeftijd verslingerd raakte. Door een gebrek aan goede zwaargewichten had Lolle te weinig goede sparringpartners. Toch werd hij tot verbijstering van Randstedelijke media kampioen.

  Van Houtens glorietijd op nationaal niveau duurde van 1965-1975, en bij zijn fans werd hij onvergetelijk door zijn technisch puntgave stijl. In Leeuwarden werd hij als nachtportier zelfs door de lastigste klanten gewaardeerd om zijn originele aanpak.  Vaak was het tonen van zijn vuisten al genoeg om respect af te dwingen.

  Zijn leven veranderde  nadat zijn oudste zoon Robbie op 17-jarige leeftijd in 1980 bij een verkeersongeluk omkwam. 

  In februari 2008 overleed Lolle van Houten plotseling op 63-jarige leeftijd aan een hartaanval.

  Het levensverhaal van Lolle van Houten vertelt hoe een volksjongen zijn plaats in boksgeschiedenis van Nederland verwierf. Het is ook een hommage aan de bokser met een fluwelen techniek, voor wie een knock-out nooit het hoogste was. Het laat iets van de wereld van deze bijzondere vechtsport zien, waarin een ereplaats alleen is weggelegd voor degenen die in het bezit zijn van een bokserhart. De moed om de ring in te gaan. De tegenstander in de ogen te kijken. Een stap naar voren te zetten, het gevaar tegemoet.

  Dit boek, dat het boksverleden van Noord-Nederland toont zoals het ooit bestaan heeft verschijnt zaterdag 20 november 2010, tijdens het Lolle van Houten Memorial in het Kalverdijkje te Leeuwarden.

  Bokser pur sang. Lolle van Houten (1944-2008)
  ISBN: 978-90-77948-54-5
  Prijs: € 16,50. Auteur: Vilan van de Loo, met een voorwoord van Europees Kampioen Rudy Koopmans.
  112 pagina’s, full colour.
  Met meer dan 100
  unieke boksfoto’s voor het eerst verschenen in druk.
  Verschijnt 20 november 2010.
  Uitgeverij PENN.nl. www.uitgeverijpenn.nl

  Lolle van Houten
  Flaptekst van boek:

  Nationale en internationale toernooien, talloze malen noordelijk bokskampioen en twee keer de Nederlandse titel in het zwaargewicht: Lolle van Houten vierde vele triomfen in zijn bokscarrière. 

  Daarmee stond hij midden in een rijke traditie van de bokssport in Friesland, dat boksers heeft voortgebracht als Johan van der Meulen, Rudy Koopmans en Reino van der Hoek. Dit boek toont deze boeiende periode in woord en beeld, in een historische inleiding en vooral in het meeslepende levensverhaal van Lolle van Houten. 

  Hij werd geboren in Leeuwarden op Dolle Dinsdag, 5 september 1944. Lolle was de jongste in een gezin van tien kinderen. Vijf meisjes, vijf broers. Vier ervan gingen boksen, en Lolle werd de beste. Zaakwaarnemers en managers beloofden hem gouden bergen, maar Lolle heeft Leeuwarden nooit willen verlaten. Een profcarrière ambieerde hij niet. Waarom niet? En wat als hij de stap wel had gezet?

  Voor het eerst verschijnen in druk ook unieke boksfoto’s, veelal afkomstig uit particuliere verzamelingen binnen en buiten Friesland. Deze foto’s tonen het boksverleden van Nederland zoals het ooit bestaan heeft: levend, bruisend, vol emotie en spanning. Het boksen herleeft, en het is tijd om het verleden te ontdekken.

  Nederland is een boksland, al tijden lang.

  Laat een reactie achter! :: Send to a Friend!

  Wannabee Ninja? | Top Games | Top DVD's | Vecht Films | Perfect Body | Powerball | Shocking Stuff | Online Poker

  MastersOfSwords

  Website teller