The World Of Martial Arts: Vechtsport Informatie

VECHTSPORT
INFORMATIE
Alles Over Vechtsport

Ying Yang Logo

Informatie over deze VechtSporten : ------------------------------------------- Aikido, Boksen, BJJ, Capoeira, Eskrima, Hapkido, Jeet Kune Do, Judo, Karate, Kendo, Kickboksen, Knife- Fighting, K-1, Muay Thai, Naginata, Ninjutsu, Nunchakudo, Shaolin Kung Fu, Systema, Taekwondo, Wing Chun, Wushu

Menu
Media
Informatie
Fight Shops

Samurai Zwaarden
Vechtsport Artikelen  
Vechtsport Links
Vechtsport.opzijnbest.nl

Meer Links
E-bogu.com

Meest Recent
Kalender Archief
«  Juni 2017  »
MaaDinWoeDonVriZatZon
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

E-Mail

Persberichten, Vragen of
Tips kunt U mailen Naar :
 • info@vechtkunsten.info
 •             
  DirectMovie.nl

  MovieMile.com

  HOME
  Pagina 1 van 5
  Vorige Pagina | Volgende Pagina

  20/05/2007 - Vechtsport, Vechtkunst, Martial Art
  ALGEMEEN
  «PREV | NEXT»

   

  Vechtsport

  Een vechtsport kan worden beschouwd als de vorm van zelfverdedigingskunst (door insiders vaak ook met de Engelse term Martial Art aangeduid) waarin een sportief element een zeer belangrijke rol is gaan spelen, of, vanuit een ander perspectief gezien, een sport waarbij er een element van gevecht aanwezig is.

   

  Het onderscheid tussen vechtsporten en zelfverdedigingskunsten is vaak vaag, voor de meeste vechtsporten geldt dat ze ook vaak als zelfverdedigingskunsten worden beschreven en vice versa. De meeste vechtsporten en vechtkunsten zijn niet enkel nuttig voor de conditie van de mens, maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden.

   

   

   

   

  Zelfverdediging

  Zelfverdediging is het zich (leren) weren tegen een aanval van een of meer tegenstanders. In zelfverdediging worden ook cursussen gegeven, die vaak gebaseerd zijn op all-round verdedigingskunsten of vechtsporten zoals Kung Fu (Wushu), Jiu-Jiutsu en Karate. Het doel van zelfverdediging is, een eventuele aanval onschadelijk te maken. Het zich bekwamen in een vorm van zelfverdediging heet zelfverdedigingskunst. Soms wordt dit ook aangeduid met de term Vechtkunst.

   

  Iedereen kan zelfverdediging leren. In feite is het zelfs zo, dat hoe zwakker iemand is, hoe meer baat hij of zij over het algemeen bij zelfverdediging heeft. Gehandicapten, ouderen, kinderen en vrouwen kunnen zich verweren, mits zij de juiste technieken kennen, ook indien zij niet zo sterk zijn. Veel technieken zijn ook gebaseerd op het gebruik van de kracht van de tegenstander, niet die van degene die zich verdedigt.

   

  Tijdens korte cursussen in zelfverdediging worden vaak slechts weinig technieken geleerd, maar dit zijn wel eenvoudige en zeer effectieve technieken die bij zelfverdediging van nut kunnen zijn. In tegenstelling tot vechtsporten, is er op zich geen wedstrijdselement bij zelfverdediging aanwezig. Toch kan de grens tussen zelfverdedigingskunsten en vechtsporten vaag zijn, omdat diverse zelfverdedigingskunsten ook varianten kennen die wel een wedstrijdselement hebben.

   

  Behalve het praktische aspect van het zich leren verdedigen tegen een aanval, zijn er ook andere redenen waarom mensen zelfverdedigingskunsten leren. Een zelfverdedigingskunst als het Aikido heeft voor velen een esthetisch karakter. Veel mensen leren zelfverdedigingskunsten als Tai Chi om een traditie in stand te houden. Verder worden zelfverdedigingskunsten vaak mede beoefend om goed in conditie te blijven.

   

  Wettelijk gezien dient men niet meer geweld te gebruiken voor de zelfverdediging, dan noodzakelijk is gegeven de aanval. In de praktijk is het niet altijd eenvoudig te bepalen, wat nog redelijk is. Aanvallen met een mes of vuurwapen zijn praktisch altijd levensbedreigend, in veel gevallen kan het zelfs onverstandig zijn zich hiertegen te verweren, maar bij aanvallen zonder wapen is de ernst van een aanval niet altijd duidelijk. Voldoende kracht is daarom ook belangrijk.

   

  Krachtsport

  Krachtsport is een tak van sport waarin de kracht de hoofdrol speelt. Aangezien men kracht uitoefent met de spieren zijn deze van groot belang binnen de krachtsport. Bij de krachtsport staat de kwalitieve en kwantitieve ontwikkeling van de spieren centraal. Dit bereikt men veelal door krachttraining. Als de meest bekende krachtsport kan het gewichtheffen worden gezien. Ook powerlifting en armdrukken zijn krachtsporten. Bodybuilding evenals Fitness, zijn strikt genomen geen krachtsporten, maar worden wel vaak tot die categorie gerekend. Daar de krachtsport erg veel gebruik maakt van het fysieke en minder van het mentale, is doping onder beoefenaars van krachtsport zeer populair. De krachtsport heeft hier vaak kritiek over gekregen.

   

   

   

                          Zelfverdedigingstechnieken

   

  Relevante artikelen:

  ·         Vechtsport VS. Vechtkunst

  ·         Verschillende Vechtkunsten

  ·         Vechtsport Onderverdeling

   


  Reacties ( 2 ) :: Laat een reactie achter! :: Vaste link


  Wannabee Ninja? | Top Games | Top DVD's | Vecht Films | Perfect Body | Powerball | Shocking Stuff | Online Poker

  MastersOfSwords

  Website teller