The World Of Martial Arts: Vechtsport Informatie

VECHTSPORT
INFORMATIE
Alles Over Vechtsport

Ying Yang Logo

Informatie over deze VechtSporten : ------------------------------------------- Aikido, Boksen, BJJ, Capoeira, Eskrima, Hapkido, Jeet Kune Do, Judo, Karate, Kendo, Kickboksen, Knife- Fighting, K-1, Muay Thai, Naginata, Ninjutsu, Nunchakudo, Shaolin Kung Fu, Systema, Taekwondo, Wing Chun, Wushu

Menu
Media
Informatie
Fight Shops

Samurai Zwaarden
Vechtsport Artikelen  
Vechtsport Links
Vechtsport.opzijnbest.nl

Meer Links
E-bogu.com

Meest Recent
Kalender Archief
«  Juni 2017  »
MaaDinWoeDonVriZatZon
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

E-Mail

Persberichten, Vragen of
Tips kunt U mailen Naar :
 • info@vechtkunsten.info
 •             
  DirectMovie.nl

  MovieMile.com

  HOME
  Pagina 1 van 3
  Vorige Pagina | Volgende Pagina

  24/07/2008 - TNA Impact: Worstelen is veel meer dan alleen maar entertainment!

   

  Het nieuwe spel TNA Impact moet wrestling in Nederland een impuls geven. ,,Iedereen die wrestling nep vindt, daag ik uit langs te komen.’’

   

  Nederlanders hebben weinig op met wrestling. Waar de bont uitgedoste vechtjassen in landen als Engeland, Duitsland en Portugal veel publiek trekken, vinden we het hier te veel show en te weinig sport. Wereldkampioenen Samoa Joe en AJ Styles snappen daar niks van. Volgens hen is er geen zwaardere vechtsport dan wrestling, zo vertellen ze bij de presentatie van de nieuwe wrestling-game TNA Impact.

  Meer dan entertainment
  Volgens Samoa Joe begrijpen maar weinig mensen
  in Europa hoe zwaar de sport is die hij vanaf kinds af aan beoefent. ,,Ik vind het echt jammer dat mensen er zo scheef tegen aankijken. Dat ze het maar nep vinden. Ik heb heel wat vechtsporters uitgenodigd om met ons in de ring te sparren, ook uit de K1. En allemaal stopten ze er snel mee. Te zwaar.’’

  AJ Styles vult aan: ,,Als je wilt worstelen, zul je tegen extreem veel pijn moeten kunnen. Je kan wel zeggen dat het allemaal nep en georkestreerd is als ik me door een opponent vanaf de hoekpaal van de ring op mijn hoofd op het canvas laat smakken, maar ik kan je vertellen dat het flink pijn doet. Op je hoofd vallen is nooit leuk.

   

  En let wel, wij kunnen een gevecht niet stoppen. Als we geblesseerd zijn, en dat gebeurt geregeld, dan moet de show doorgaan. Zo heb ik laatst met een gebroken rib doorgeknokt om een mooi eind aan het gevecht te kunnen maken. Noem mij een andere sport waar dat gebeurt.’’


  Screenshot TNA Impact 


  Organisaties

  De Amerikanen Samoa Joe en AJ Styles maken deel uit van de TNA-organisatie (Total Nonstop Action Wrestling). Eurosport zond tot voor kort geregeld wedstrijden uit deze klasse uit, maar is daar vooralsnog mee gestopt. Vandaar dat weinig mensen de organisatie zullen kennen.

  Organisaties als de WWE en WWF zijn bekender, en dan vooral dankzij oudgedienden als Hulk Hogan, Goldberg en Andrew the Giant, die vroeger wel veel op tv waren. Op dit moment is de WWE de absolute marktleider en hebben zij de grote namen onder contract. Je mag niet voor TNA uitkomen als je bij de WWE vecht. Waarom dan toch de keuze voor TNA?

  Samoe Joe is er duidelijk over: ,,De WWE is te veel show geworden, te veel soap en te weinig sport. TNA brengt worstelen zoals het is bedoeld, gewoon twee of meer vechtmachines die door de ring vliegen.’’

  AJ Styles: ,,Ik heb een verleden als gewoon worstelaar en ben vaak kampioen van mijn staat geweest. Ik ben een vechter, geen artiest. Het is precies daarom dat steeds meer jongens van de WWE naar onze bond overstappen, ook al is het geld minder.’’

  De nieuwe game TNA Impact van uitgever Midway past geheel bij de filosofie van de TNA. Tot voor kort waren de games van THQ rond de WWE-licentie de absolute marktleider. In de VS en Engeland haalde het spel elk jaar tijdens de feestdagen recordverkopen. Maar er was dan ook weinig concurrentie.


  TNA Impact Screenshot

  Gameplay

  Na de eerste speelsessie lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat die tijden voorbij zijn. De games van THQ waren echt gemaakt voor kenners van de sport, waardoor mensen die gewoon een lekker potje wilde knokken in een ring snel afhaakten. De besturing was te ingewikkeld (er zijn erg veel verschillende moves beschikbaar) en het tempo was veel te laag. Bij TNA Impact verloopt de actie lekker simpel en snel.

  Je kunt de aanpak het beste vergelijken met een fighting game als Tekken. Als je daar een knop indrukt om een klap uit te delen, deelt jouw karakter ook meteen een klap uit. En als je die klap wilt blokken, dan lukt dat meteen met één druk op de knop.

  Natuurlijk zitten er ook meer ingewikkelde combo’s (een reeks van slagen) in het spel, maar je hoeft die combinaties niet te beheersen om te kunnen winnen. TNA Impact is daardoor zowel geschikt voor de gamer die wrestling eens wil uitproberen als voor de echte fan.

  Jammer alleen dat het spel zonder steun van de Nederlandse tv waarschijnlijk ten onder zal gaan in onze contreien.

  Zonder die impuls blijft de Nederlander immers vreemd aankijken tegen die grote gasten in een te strak broekje en vecht men liever met boksers uit Fight Night van EA, de Japanse karakters uit Dead or Alive of Tekken.

   

   

  Overzicht van spellen op de volgende pagina.

   


  Reacties ( 0 ) :: Laat een reactie achter! :: Vaste link


  Wannabee Ninja? | Top Games | Top DVD's | Vecht Films | Perfect Body | Powerball | Shocking Stuff | Online Poker

  MastersOfSwords

  Website teller