The World Of Martial Arts: Vechtsport Informatie

VECHTSPORT
INFORMATIE
Alles Over Vechtsport

Ying Yang Logo

Informatie over deze VechtSporten : ------------------------------------------- Aikido, Boksen, BJJ, Capoeira, Eskrima, Hapkido, Jeet Kune Do, Judo, Karate, Kendo, Kickboksen, Knife- Fighting, K-1, Muay Thai, Naginata, Ninjutsu, Nunchakudo, Shaolin Kung Fu, Systema, Taekwondo, Wing Chun, Wushu

Menu
Media
Informatie
Fight Shops

Samurai Zwaarden
Vechtsport Artikelen  
Vechtsport Links
Vechtsport.opzijnbest.nl

Meer Links
E-bogu.com

Meest Recent
Kalender Archief
«  Juni 2017  »
MaaDinWoeDonVriZatZon
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

E-Mail

Persberichten, Vragen of
Tips kunt U mailen Naar :
 • info@vechtkunsten.info
 •             
  DirectMovie.nl

  MovieMile.com

  HOME
  Pagina 2 van 155
  Vorige Pagina | Volgende Pagina

  25/11/2010 - Ron Smoorenburg feat. Jackie Chan & Jean-Claude van Damme


  Nederlandse Ron Smoorenburg vecht met Jackie Chan en
  Jean Claude Van Damme in top vechtfilms.

  JACKIE CHAN
  In 1998 vocht Ron Smoorenburg tegen Jackie Chan op het dak van het Nedlloyd-gebouw Rotterdam in de film ‘Who am I?’.

  recordrecord hoogste trap 3.30 meter

  Na het geven van een videoband aan iemand van  Jackie’s stuntteam met daarop zijn record hoogste trap bij de postcodeloterij record show (3.30 meter) en zijn zelf gemaakte filmgevechten, wilde Jackie Chan hem direct zien voor een live auditie op de set. Ron deed dit zo goed dat Jackie besloot hem te transformeren van figurant tot vechtfilmacteur voor het finalegevecht in de film.

  Cover Who Am Icover ‘Who am I ?’

  De film werd internationaal een groot succes en het finalegevecht  kreeg een Hongkong Oscar voor het beste filmgevecht van 1998. Ron kreeg hierna aanbiedingen maar toen leerde hij de filmwereld echt kennen. Veel aanbiedingen waren nep en bestonden uit loze beloftes. De verkeerde mensen kwamen op hem af  die hem wilden managen maar hier geen kaas van hadden gegeten en een tijd lang gebeurde er niets meer.
   
  HONG KONG
  Ron is toen in 2000 zelf naar Hongkong vertrokken wat de bakermat is van de vechtfilms. Er zou binnen 2 weken een vechtfilm genaamd ‘Gen Y cops’ worden opgenomen waarin hij volgens de regisseur in mee kon spelen.

  Trainining in ParkTraining in park Hong Kong

  Toen Ron in Hong Kong aankwan bleek de film uitgesteld te zijn en na 3 weken had hij geen geld meer om nog langer te blijven en moest weer terug naar Nederland.
  Op een van zijn laatste dagen toen Ron zijn koffers al gepakt had zag Ron een uithangbord met ‘John Woo Office’ in een zijstraat. Ron ging naar binnen om te kijken wat het was en ze herkenden hem uit de film ‘Who am  I ?’.

  Op dat moment waren ze bezig met voorbereidingen voor de boksfilm ‘Born Wild’. Men was verrast dat Ron zo ineens binnenstapte en hij kreeg van het een op het andere moment een rol als Russische mafiavechter. Met het geld dat Ron in deze film verdiende kon hij langer blijven en uiteindelijk 2 maanden later meespelen in ‘Gen Y Cops’ als kickboxer.

  covers Hong Kong filmscovers van Hong Kong films waarin Ron speelde

  Daarna werden nog 2 andere films opgenomen wat heel interessant was ...de Hongkong ‘Tekken’ genaamd  ‘Avenging Fist’ met Sammo Hung  en Martial Angels met Hsu Chi.

  screenshot avening fistscreenshot of Avenging fist

  De dagen bestonden uit trainen met vrienden uit de stuntwereld, opnames en s’avonds breakdancen met Hongkong breakdance teams. Ron probeerde deze breakdance moves om te zetten in vechtmoves voor vechtfilms wat uniek was in die tijd.

  Doordat Ron door zijn vechttechnieken opviel in Hongkong werd hij gevraagd door Donnie Yen ( Een bekende Hongkong  actionacteur/director)  om mee te werken aan de Duitse TV serie ‘Der Puma’. Donnie zag dat Ron een nieuwe stijl had ontwikkeld met breakdance-kicks naast zijn eigen hoge trappen en gebruikte deze nieuwe stijl voor de vechtscenes in de serie. 

  Lees verder op de volgende pagina > >


  Reacties ( 0 ) :: Laat een reactie achter! :: Vaste link


  Wannabee Ninja? | Top Games | Top DVD's | Vecht Films | Perfect Body | Powerball | Shocking Stuff | Online Poker

  MastersOfSwords

  Website teller