YouTube: de media hub voor iedereen

0
1101

Iedereen heeft er wel van gehoord: YouTube. Of je er nou dagelijks video’s op kijkt, of af en toe een filmpje toegestuurd krijgt, we kunnen er niet meer omheen. YouTube is de grootste internetsite voor alle media die je kan bedenken. Van muziek, tot videospellen, tot simpele uitleg video’s. Wat je ook zoekt, op YouTube is altijd wel een filmpje dat precies is waar je naar op zoek bent. Met zoveel mensen op de site worden er ook constant nieuwe video’s geüpload, dus zal er nooit niks te kijken zijn. Maar waarom is YouTube zo invloedrijk en populair geworden?

Een veelzijdige website

YouTube begon ooit als een website om video’s te delen met anderen, maar ondertussen is het veel groter dan slechts dat. Naast de video website die het altijd is geweest, is het ook een enorm groot platform geworden. Zo zijn er ondertussen veel kanalen met meer dan een miljoen volgers, die dagelijks video’s uploaden. Daarnaast heeft YouTube een YouTube Kids variant uitgebracht, waar kinderen alleen maar dingen kunnen kijken die bij hun leeftijd past. Vooral voor kleinere kinderen helpt dit, omdat YouTube zoveel verschillende dingen tegenwoordig op hun site heeft staan. Maar YouTube is tegenwoordig niet meer alleen video’s. Ook heeft YouTube een groot muziekplatform ontwikkeld. Omdat vrijwel elke artiest hun nummers op YouTube heeft staan, heeft YouTube hun muziek platform gemaakt zodat je de muziek makkelijk kunt luisteren waar je ook bent, ook als je de app niet open hebt staan. Je hoeft dus niet meer de muziekvideo te kijken om de muziek te luisteren.
Ook heeft YouTube zelfs series en films tegenwoordig, zowel door YouTube zelf gemaakt, als films die je kunt huren om online te kijken. Wat je ook zoekt, YouTube heeft het te bieden.

Platform voor fans en idolen

Omdat de meeste mensen juist hun idolen volgen op YouTube, heeft YouTube hun website ook ontwikkeld om hun kijkers in contact te brengen met hun idolen. Met forums op de pagina’s van mensen die hun video’s plaatsen op YouTube brengen zij de fans en de idolen bij elkaar. Zo kunnen mensen reacties achterlaten op de video’s, of stemmen op vragenlijsten die de door de mensen die ze volgen online worden gezet. Op deze manier heeft YouTube de mensen die de video’s maken steeds beter in contact gebracht met de mensen die hun video’s graag kijken. Er zijn weinig platformen die zo populair en invloedrijk zijn als YouTube. Vooral door YouTube’s populariteit is het een onvervangbaar platform geworden; zowel voor de mensen die dingen erop delen, als de mensen die alleen maar video’s kijken. Zelfs nieuwsprogramma’s gebruiken YouTube om hun video’s te delen tegenwoordig, omdat het zo makkelijk werkt en zo populair is bij mensen van alle leeftijdsgroepen.

Wil je meer muziek luisteren onderweg maar heb je geen YouTube Music App? Lees dan dit artikel over Spotify, een van de populairste muziek en podcast streaming services van vandaag.