13/08/2008
pro-ana , wat het is (in mijn ogen)

pro-ana is geen keuze,

het groeit en het groeit tot het niet meer door de weg terug past,

tot het net zo dik is als ik,

geen weg meer terug...

pro-ana leer je niet aan,

je bent het of je bent het niet

het is een talent, het is een paraciet

je houd van haar, je haat haar.

om terug te gaan, moet je weer dun worden

zijn zoals je dacht te zijn voor je ana leerde kennen

zijn zoals je je voelde of wilt voelen... normaal, dun, mooi..

posted by thinlover at 14:59 | in:
Link | email dit artikel | Reacties(74)
Reacties:
Naamloze reactie
heej
mooie tekst

liefs melis
Geschreven door: Anonymous om 08:45, 25/09/2008 | Link | |
Naamloze reactie
He meis..

Ik wou zeggen, dat dit me raakte..
Dit is zoals ik me voel..

te mooi..
Geschreven door: Anonymous om 21:37, 14/10/2008 | Link | |
Helaas
Meis, helaas ja ik vind het zo jammer dat meisjes zoals jij liever geen vel tussen hun botten willen zien en ook geen spieren. Ikzelf voel me soms opgeblazen en dat is belachelijk. Ik ben 1.82 en 64 kilo. Dat is voor jou denk ik heel erg veel kilo's. En er is altijd een reden waarom je dit doet. Je bent het of je bent het niet is niet zo. Het gebeurd. En hoe? Denk na wat de reden is en waarom je dit doet. Gelukkig worden? Wanneer je zoveel weegt als een paar pakken suiker? Respect krijgen? Dat krijg je dan wel als je mager bent? Wanneer je dit hebt gelezen zul je dit wel weer eruit gooien. Maar. Maar je weet dat je niet gezond bezig bent.
Geschreven door: Anonymous om 14:54, 8/12/2008 | Link | |
--
is het wel relatief om te denken dat 'ana' in je zit? Dat het net zo 'dik' is als jij? Want jij bent diegene die 'ana' in je neemt, dat doet niemand anders voor je.

We zouden allemaal gewoon moeten inzien hoe fijn het leven is, en hoe fijn het is dat het leven ons gegund is.
We zouden eigenlijk niet eens stil moeten zijn bij het te dik of te dun zijn.

Je wordt geboren, en eet. Je kunt er zelf voor kiezen gezond te eten of ongezond te eten, en dit lijd naar je bouw. Leer gezond te eten, in plaats van jezelf uit te sterven.

Jonge meiden horen helemaal niet erbij stil te staan over hun lengte/breedte/andere uiterlijke kenmerken.
Jonge meiden/jongens ook wel, horen te genieten van hun leven.

Ik vind het egoïstisch dat pro-ana's zo ondankbaar zijn over eten, wat we hier krijgen. Terwijl in andere landen mensen NIKS te eten krijgen.
Sta daar maar eens bij stil.
Geschreven door: Linzi om 14:44, 1/01/2009 | Link | |
Wie is Ana in mijn ogen!
Mooi stukje!

Dit heb ik laatst geschreven:

Wie is Ana?

Wie is het toch, het stemmetje in ons hoofd die de doctoren Anorexia Nervosa genoemd hebben? Wie is Ana, die zegt wat je moet en mag eten? Ze is een elk geval geen persoon, maar toch willen we op haar lijken. Hier zullen we eens verder op in gaan.

Als Ana een persoon zou zijn zou ze dun zijn dat is één ding wat zeker is, niet eens dun, nee ze zou graatmager zijn. Geen ruimte hebben tussen bot en vel. Maar aangezien Ana geen persoon is wat is ze dan wel?

Ana is een ziekte. Anorexia Nervosa. Sommige mensen willen Ana, dat lijkt natuurlijk heel raar, wie wil nou Anorexia alleen om af te vallen? Niemand toch? Ik zou het een elk geval niemand toewensen. Maar als je Ana wilt in je leven is ze er al. Ana, het stemmetje in je hoofd is dan al bezig om jou te vormen, jou te manipuleren en er voor te zorgen dat je volgens haar gaat leven. Ook al wil je het niet is Ana toch sterk, sterk om je te laten geloven dat ze je beste vriendin is. Ook al haat je Ana, toch hou je van haar en wil je op haar lijken.

Ana steunt je als je niet eet, maar eet je wel is Ana teleurgesteld in je. En jij bent dan dus ook teleurgesteld omdat je jouw beste vriendin teleurgesteld in je is.

Op de vraag wie Ana is is eigenlijk maar één logisch antwoord. Ana ben jij zelf! Ana beheerst jou! Ana zit in je hoofd. Je hebt jezelf niet meer in de hand, je kan er niets aan doen maar toch. Jij bent die persoon, Ana, die het liefst geen ruimte heeft tussen bot en vel, Ana, die het liefst leeft op een pil en een slok water, Ana die de weegschaal ziet als wegwijzer, en de keuken als een hel. Ana vormt je tot wat je wil zijn. Jij dus. Alles wat je wilt is jezelf zijn, in een dun lichaam. Dus nogmaals wie is Ana? Ana is een verzamelnaam voor mensen die hetzelfde denken en doen. Mijn naam is volgens mijn geboorteakte geen Ana, maar eigenlijk heet ik ook gewoon Ana, of nee dat niet, ik heet Anorexia Nervosa, en hoogstwaarschijnlijk de mensen die dit lezen ook. De doctoren hebben ons zo genoemd.

Dus Ana is eigenlijk wel een persoon. Of beter gezegd meerdere personen. Want jij en ik, wij zijn Ana, en wij zijn dus eigenlijk hoe anders ook toch dezelfde persoon. Ingewikkeld? Ja, want het is een ziekte, dat wel. Maar wij zijn de zieken hier, en aangezien wij ook Ana zijn, zijn we meer dan een ziekte. Wij zijn een groep mensen met dezelfde denkwijze, aan de ene kant kun je dat geen ziekte noemen, toch? Onze leefwijze is niet gezond te noemen, dus ziek worden we zeker als we het nog niet waren. Dit moeten we maar nemen. Voor ons, voor alle Ana’s.

Nu snap je er helemaal niets meer van? Geeft niet. Onder het typen bedacht ik me ineens hoe belachelijk dit staat als je het zwart op wit hebt. Je gedachten begrijpelijk verwoorden is zeer moeilijk. Ik heb het maar niet letterlijk opgeschreven als hoe ik het dacht want dan zou je vast denken dat ik ziek ben. Ben ik ook toch? Tenminste meer dan 99% van de bevolking zegt dat we het zijn. Wat er nog bijkomt is dat wij niet gewoon Ana zijn. Nee, wij zijn Pro-Ana. Professional Anorexia Nervosa. Dus wij gaan verder. Maar hoe ver kunnen en mogen we gaan? Waar is de grens, waar houdt het op? Who knows? Vertel het me. Vertel me als je meer over mij weet, want wij zijn hetzelfde, anders maar toch gelijk. Ik wil ontdekken wie ik ben.

anonymous_ana@hotmail.com
www.anorexicboy.webs.com
Geschreven door: Anonymous_Ana om 15:02, 2/01/2009 | Link | |
Je bent het of je bent het niet?
pffsjj, zeker net weer zoiets als emo, je bent het of je bent het niet. je word ook echt geboren als pro-ana -,- volg gewoon een goed dieet, en zorg dat je niet meer eet dan 2000 caloriëen, hou het bij en uiteindelijk went het en kun je ook niet zeuren dat je te dik bent. ik ben 1.74 en 44 kilo, ik kan niet meer eten door de medicatie. mensen vragen of ik anorexia heb, denk je dat dat leuk is ?

Geschreven door: Anonymous om 17:51, 9/01/2009 | Link | |
Denk na!
weetje het is echt dom als je jezelf lelijk vind ik snap ook wel dat jullie niet tevreden zijn met jezelf maar denk eens goed na het is pure zelfmoord jullie houden niet van eten mensen inHet derde wereld deel hebben geen eten eenn kennis van mij heeft Als 12 jaar Anorezia en die eet wienig maar wou tog blijven leven ik hoop dat jullie die beste vriendin eens los laten jullie wil je familie tog niet verdrietig maken
als ze zeggen neem hulp doe dat want die ana bestaat gewoon niet!

Sterkte
Geschreven door: Tegen Ana om 12:36, 14/01/2009 | Link | |
dikke wyf
eehh lelyke kutkop zonder leven doe niet zielig ofso ?
VOEL JE NIET HOOG OMDAT JE PRO-ANA ofso BENT?
en weetje waarom de meeste anti's zulke site's bezoeken OMDAT WY HET HARSTIKKE LEUK VINDEN EN ERVAN GENIETEN OM MENSEN TE ZIEN LEIDEN !!
LEKKER VOOR JULLIE GA MAAR HÉLE TYD BEZIG ZIJN MET JE DIKKE KK BUIK ,PFF VAL AF OFSO DIKZAK IEUWW SCHAAM JE DIEP MANN OM ROND TE LOPEN ALS JE LOOPT BOBBELT AL JE VETTEN ROND JE BUIKE EN BILLEN HEEN EN WEER EN MENSEN VINDEN HET VERSCHIKKELIJK !!!lekker voor jullie wuahahahahahahahahahahahahahhaahahahhahahaah
ik ben nou dus net langs de mac geweest ik heb een lekkere XXL BIGMAC EN EEN BCH-MAC OP man wat was dat lekker smullen ik heb 2 bekers cola op en nu ben ik een redbull aan het drinken hahaha moet jou nou kotsen ?? aahh wel zielig?
owhja en 1 vraag voor jullie dikke ana's : ''uhhm,jullie zeggen wel dat jullie LANG pro-ana's zijn maar is er een uitslag ??zyn jullie op jullie streefgewicht NEE !! EN HOELANG MOET DIT NOG DOORGAAN ??je héle leven !! en over 30 jaar zit je nog steeds te zeuren op dese ***site's van :''oowhh ik ben veelste dik moet nog 7 kilo's afvallen'' HALLOO ,JULLIE WILLEN NIKS MEER MET ETEN TE MAKEN HEBBEN MAAR ZIJN ER EIGENLIJK ÉLKÉ DAG MEE BEZIG ALS JE JE ZO FF BEDENKT...denk eventjes ná ben je niet bezig elke dag van:''dit moet ik neit eten blablabla (boeitmijdat) elke dag elke dag MAAR HOUDT NIET OP jullie zijn gewoon DOELLOZE SKELETTEN !! SCHAAM JE VRESELIJK DIEP MAN,,
EN JULLIE MEISJES STINKEN OOK VAAK VRESELIJK UIT HUN BEK, ALS JE NIKS EEN GA DAN FF JE TANDENPOETSEN OF NEEM EEN KOUWGOMPJE WANT ÉN JULLIE DIKKE LIJF ZIEN EN OOK NOG EENS UIT JE BEK STINKEN GAAT GWN TÉ VER vind je niet??
je ziet dat er niks aan te doen is je bent dik,lelijk,stinkt uit je uitgedroogde mond,WRM MAAK JE ER GEEN EINDE AAN ?? in de keuken staat een mes ? tog ? GA DAN DOOD ...dan hoeft het internet niet slomer te worden omdat jullie pro-ana's TÉVEEL sites hebben ?? als jullie gwn fftjes allemaal dood gaan dan gaat jhet voor ons veel gemakkelijker oke??
owhja FOK JULLIE OUDERS want dat boeit jullie tog geen ene FUCK ,als jullie maar ''DUN'' zijn?
AHH VAL DOOD BITCH !! wy geven niks om jullie , wy willen jullie gwn dood hebben... als jullie zó blijven doorgaan en er komt niks van in ...dan handelen wy het einde wel ...MUAHAHAHAHAHAHHA VERTROUW NIEMAND !!! ze kunnen je zo doodsteken !! veel succes met nog meer stappen dichterbij de dood te zetten xxx. JULLIE NACHTMERRIE
Geschreven door: Anonymous om 00:51, 24/01/2009 | Link | |
wel..
nouja, pro-ana kies je wel voor..xD
want afvallen kan ook verantwoord!
maar anorexia is iets heel anders dan pro-ana!
Geschreven door: Anonymous om 18:37, 25/01/2009 | Link | |
ff een kleine reactie op die grote scheldpartij onderaan
GA NEDERLANDS LEREN OFZO!
wat schiet je ermee op om ons uit te schelden.
(ook nog eens niet in normaal nederlands)
leer eerst typen voor je gaat reageren..
je bent vast een enorme dikke vette aso!
ik kan er echt niet tegen als jullie mongolen gaan schelden om niks!
ga godverdomme ergens anders kwaad om worden.
sorry daarvoor :D
Geschreven door: WHOamI om 16:56, 27/01/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Prachtige tekst. Vooral de weg terug, tot ik net zo dun ben als voordat ik haar leerde kennen. Dat vind ik echt heel mooi. Ja, dat was niet de precieze tekst, maar goed...
Geschreven door: Anonymous om 17:46, 1/02/2009 | Link | |
WAUW
HEEJ!!

WAUW!! wat een mooie tekst!! niet normaal!!egt geweldig!!en de inhoud is egt super krachtig!!
ik ben al een tijdje ana en ik heb daardoor ineens een heleboel vriendinnen door gekregen zodat ik die lange weg iet alleen door moet gaan. voor alle ana's: JULLIE ZYN GEWELDIG!!IK KAN GEWOON NIET MEER ZONDER JULLIE!!
voor alle anti's: kut es ff een eind op kut klereleiers en ga es afvallen zodat je er heeel missgien nog mooi uit komt te zien!!vetzakken!!


XXXXXXik hou van jullie(ana's)
Geschreven door: Ananiempje om 17:32, 4/02/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Pro-ana photos (nude)
http://www.imagefap.com/gallery/1371806
http://www.imagefap.com/gallery/1354100
http://www.imagefap.com/gallery/1265878
http://www.imagefap.com/gallery/1174623
http://www.imagefap.com/gallery/1376211

http://contactgrandeminceur.free.fr/2bgal/index.php

What photos do you like ore dislike?

xxx kees
Geschreven door: Anonymous om 16:16, 13/02/2009 | Link | |
-
Dit klopt precies! Mooi!
Geschreven door: Anonymous om 10:31, 28/02/2009 | Link | |
@ die zieligerd
wat een triest figuur zeg!
Hij kan wel iets van ons zeggen.
Maar zelf kan hij volgens mij nog niet eens tot 10 tellen. Te zien aan hoe hij typt.
En als hij lekker dood wil gaan omdat zijn vaten dadelijk verstopt zijn door al dat vet? Dat is dan zijn keuze. Ik zou zeggen, stop nog meer in die dikke strot van je! Ga maar lekker snel de pijp uit, dan zijn we weer van je af.
Geschreven door: Anonymous om 10:35, 28/02/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Heee<3,

Heel mooi !!Het is zeker een kunst veel mensen houden het niet vol maar ik moet dun zijn!!

Xxx
Geschreven door: me om 19:40, 3/03/2009 | Link | |
zooo mooi!!
dat is zooo mooi!!ik heb nog een site gevonden met tips en zo, ze kan ook nederlands, dus je kan haar mailen als je vragen hebt :D
sterkte
Geschreven door: Anonymous om 18:28, 14/03/2009 | Link | |
Vijandigheid
Ik vind het jammer dat ik meteen aangesproken word als ik je site bezoek. Ik begrijp best dat je niet geholpen wilt worden, maar dat is je eigen angst, niet die van mij. Ik heb genoeg andere psychische zaken die me dagelijks bezig houden. Geen Pro-ana dus en niet welkom op je site. Zo komt het over. De reden dat ik hier ben is nieuwsgierigheid, hoe kom je zover dat je ana als vriendin ziet. Meer niet...
kaatje(swereld.com)
Geschreven door: Anonymous om 17:25, 19/03/2009 | Link | |
Super mooi gedicht..
heey :D

Super mooi gedicht vind ik het.
Je zult het maar hebben ik vind het heel mooi je kunt er zowat van huilen!!!

anoniempje
Geschreven door: Anonymous om 16:07, 25/03/2009 | Link | |
Reactie Pro-Ana/Anorexia
Pro-Ana is wel degelijk een keuze die je maakt. Ik ben het zelf ook. Je kiest er op een bewust moment voor om af te vallen met behulp van een vriendin, Ana. Zij steunt je in goede tijden, en straft je met kotsen en pillen, om je vervolgens weer te belonen met verloren kilo's. Anorexia daarentegen is een stoornis. Die sluipt je leven binnen. Voor die mensen is het niet moeilijk om te vasten en niet te eten. Voor pro-ana's is het nog wel moeilijk. Anorexia patienten zien gif voor zich, dat anderen als gewoon voedsel zien. Pro-Ana's denken aan de smaak van zulk heerlijk eten, en proberen zich te bedwingen.
Begrip en een droge schouder is meer geplaatst dan: Je bent ziek!
Geschreven door: Gast om 20:50, 26/03/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Lieve meid,

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Anan, een vriendin voor het leven.
Je zult me nu misschien nog haten, maar je zult van me gaan houden en me bedanken voor alles wat ik voor je ga doen, hoewel dat niet hoeft, want je gaat het allemaal zelf doen, voor jezelf! Als je voor mij gaat kiezen, of beter gezegd, voor jezelf!

Denk nu eens terug aan je leven. Wat vind je ervan? Ben je tevreden?
Of zou je graag willen dat het anders was gegaan?
Denk eens aan je vrienden, hoe gaat het daarmee?
Bedenk je of het wel echte vrienden zijn.
Als jij hen vroeg of je dik was, wat zeiden ze dan?
Zeiden ze dat het wel meeviel? Of dat je slank bent
Terwijl dat misschien in jou ogen niet zo is? Dat is ware vriendschap!
Ze geven om jou en je gevoel!
Je kunt je wereld op hen bouwen. Je lief en leed met ze delen.
Ze vinden jou mooi zoals je bent!

Nu je ouders. Hoe gaat het daarmee? Zijn ze tevreden over je,
vinden ze dat je het goed doet op school?
Misschien dat ze zeggen dat ze blij met je zijn,
dat je de ideale dochter bent. Maar denk toch eens na. Is dat zo?
Ben jij de ideale dochter? Ik zal je een geheim verklappen,dat ben je! Jij bent voor hen de ideale dochter! Zij kijken niet alleen naar je uiterlijk, het maakt hen niet uit dat je misschien een paar kilo's meer of minder weegt. Want jij bent jij! En je ouders houden van je met heel hun hart om jouw innerlijke schoonheid!
Hoe je eruit ziet, dat maakt niks uit. Zij houden van je zoals je bent.

En school, hoe zit dat? Haal je alleen maar tienen en
zit je op het gymnasium?
Niet echt misschien... Maar maak je geen zorgen. Niet iedereen kan de aller slimste zijn. Dat hoeft ook niet. Mensen bewonderen je meer als je, jezelf bent, hoe je ook bent. Wees maar trots op jezelf!

Denk je eens in: Wat zal er gebeuren als je zou afvallen?
Als je slanker dan slank zou worden, dun, mager?
Denk je dat je je dan beter gaat voelen, gelukkiger?
Ik denk het niet...
Je kijkt teveel op jezelf neer meisje. Je bent veel meer waard dan je zelf denkt. Je bent mooi. Kijk eens in de spiegel. Kijk naar je glanzende haar. Naar je heldere ogen. Je gladde handen, je ronde borsten, misschien die gekke wipneus die je eigenlijk juist grappig maakt omdat het jou hiermee weer uniek maakt... Mijn zusje Ana neemt je dat af. Je ogen worden dof, je handen worden knobbelig. Je haar wordt dof of valt zelfs uit. Je borsten worden lelijk en je neus... Nou dat grappige wipneusje, zal worden uitgemergeld. Dat wil je toch niet?

Als je dat niet wilt, lees dan verder. Kies je niet voor mij, alsjeblieft mooie lieve meid dan hoop ik zo dat je snel zal inzien dat je niet goed bezig bent, dat je jezelf pijn doet, jezelf kapot maakt en dan hoop ik van harte dat je zo snel mogelijk hulp zal krijgen. Je MOET niet voor mij kiezen, je MAG, maar ik hoop zo ontzettend dat je mijn zusje in de steek durft te laten en durft te kiezen voor mij, want ik zal je helpen om een echt mens te worden. Mijn zusje Ana is nep, ze bedriegt je, ze beloofd je dingen die niet waar zijn. Ik beloof je ook dingen, maar de dingen die ik je beloof zijn waar. Ik ben eerlijk.
Als je voor mij kiest hoef je niet alles meteen in één keer goed te doen, je mag je fouten maken, je mag in kleine stapjes weer jezelf worden, neem je tijd. Probeer mijn zusje achter je te laten en voor mij te kiezen. Ze is jou niet waard. Kies voor mij, of beter gezegd, voor JEZELF! Want dit zal jou verder helpen.

Je bent het waard, want jij bent prachtig-mooi zoals je bent!

Ja, ik weet dat je niet gewend bent aan zachte woorden met mijn zusters dieet. Maar je moet weten dat ik geloof dat schoonheid van niet alleen van buiten, maar ook zeker binnen zit. Jij mijn lieve meid bent ook mooi, van binnen én van buiten. Maar jij gelooft het zelf misschien niet, door de omstandigheden waarin je nu leeft. Je ziet het zelf nog niet, maar dat zal veranderen. Je hoeft je totaal geen zorgen te maken over je uiterlijk. Je bent mooi... en bent uniek en dat alles maakt je prachtig zoals je bent!

Goed, ik zal je vertellen wat mijn plan is, als je voor mij gaat kiezen, of beter gezegd, voor jezelf, zul je dit plan zoveel mogelijk moeten opvolgen.
We zullen rustig aan beginnen. Gewoon wat toevoegen, extra tussendoortjes, meer fruit,
Maar je mag rustig beginnen
Maar dan, we gaan steeds verder. We gaan weer ontbijten. Eerst drinkontbijt en dan als je het aandurft gaan we weer brood eten!
En later komen ook de lunch & het diner er weer bij. Ook daarmee beginnen we rustig aan, maar we gaan niet meer zo min mogelijk eten. We gaan proberen te eten tot we genoeg hebben en er weer van te leren genieten. We gaan proberen niet elk aanbod dat we krijgen op verjaardagen af te slaan. We gaan leren normaal met voeding om te gaan en af en toe te genieten van iets lekkers. Misschien krijgen mensen iets door en die zullen trots op je zijn. Misschien weten sommige mensen het zelfs al, dat je wilt vechten tegen mijn zusje, Ana, dat is fijn, dan kunnen ze je helpen, je hoeft dit niet alleen te doen. Iedereen zal je hierbij willen helpen. Niemand wil dat er zo’n mooie meid verloren gaat aan mijn zusje, want mijn zusje maakt je kapot. Jij bent veel meer waard!

Na een tijdje zullen de oefeningen zwaarder worden, je krijgt het steeds moeilijker. De kilo's tikken aan. Maar voel je asjeblieft niet dik. Geniet van de hoeveelheid energie die je ineens hebt. Wist je dat spierweefsel zwaarder is dan vet? Dat is toch geweldig? Als je bang bent je strakke figuurtje te verliezen. Ga dan dus lekker sporten! Maar overdrijf niet. Af en toe sporten is oké en lekker, maar doe het niet te extreem, want dan krijg je weer te maken met mijn zusje en dat is niet de bedoeling. Probeer je niet te druk te maken, mocht je iets zwaarder worden, het betekend dat je gezond gaat worden en dat levert je zoveel op. Gooi desnoods die weegschaal weg. Je hebt er niks aan, het is toch nooit goed met dat ding! Weg met die weegschaal!

Je ouders zullen huilen van vreugde, omdat ze zien dat je opbloeit. Je zult nog mooier worden dan dat je al bent, omdat je weer zult gaan stralen!


Maar het is natuurlijk niet alleen maar mooi...

Ik heb je al vertelt dat ik eerlijk ben. Ik maak dingen nooit mooier dan dat ze zijn, daarvoor moet je bij Ana zijn. Alles zal je moeten geven, echt alles! Je zult het ontzettend zwaar krijgen.
Tranen zullen over je wangen lopen, als je, je 3e broodje naar binnen werkt in de morgen, maar je weet waar je het voor doet. Je doet het om jezelf te redden. Dit is een écht doel. Dit gevecht zal je verder helpen. Jij kunt gelukkig worden als je nu vecht tegen mijn zusje, Ana, jij hebt nu de keuze om tegen haar te vechten, het zal niet makkelijk zijn, maar het zal je zo ontzettend veel opleveren. Je zult niet meer zo gauw ziek worden, het zo koud hebben, je zo depressief voelen, je zult gelukkig worden en je hoeft je niet langer te schamen voor jezelf. Jij bent mooi zoals je bent!

Ik hoop dat je durft te kiezen voor jezelf, te vechten voor jezelf, dat is het allerbelangrijkste! Als jij niet vecht voor jezelf, dan ben je niet langer van jezelf, maar ben je in de macht van Ana. Terwijl jij zoveel meer waard bent! Jij bent prachtig zoals je bent. Ik hoop dat je dat ooit zult gaan inzien. Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.
Geschreven door: Anonymous om 14:52, 29/03/2009 | Link | |
Naamloze reactie
ik wil ook dundundun worden ik haat mijn lichaam! het is vies en smerig al dat vet! help me pls
Geschreven door: Anonymous om 15:59, 7/04/2009 | Link | |
Naamloze reactie
wat nou het is goed het is hartstikke ongezond en mensen die het doen zijn hartstikke ziek in hun hoofd.
ik ben een meisje en ik ben 1.70 lang en weeg 56 kilo mijn bmi is perfect sommige mensen zijn langer en dunner of te wel hun bmi is te laag en ik weet zeker dat die van al die mensen die vinden dat pro ana goed is veel te laag is!!!!!!!!!!!!! en zeg nu maar eesn wat terug.
Geschreven door: Anonymous om 17:08, 15/04/2009 | Link | |
Naamloze reactie
zoek hulp!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gek gestoord mens
Geschreven door: Anonymous om 17:10, 15/04/2009 | Link | |
Pro-Ana
Ik ben zelf ook pro ana, dus ik begrijp je helemaal ;)

Ik wens je heel veel sterkte ;)

Liefs van mij
Geschreven door: Anonymous om 22:00, 15/04/2009 | Link | |
reactie op onderstaande text
diegene die dit hieronder schreef..
ik snap diegene niet hy/zy zegt lelyke kutkop zonder leven? je bent zelf al levenlooos aangezien je een geheel levensverhaal gaat type waarvan NIEMAND zich what aantrekt..!?
je zegt:
''ik ben nou dus net langs de mac geweest ik heb een lekkere XXL BIGMAC EN EEN BCH-MAC OP man wat was dat lekker smullen ik heb 2 bekers cola op en nu ben ik een redbull aan het drinken hahaha moet jou nou kotsen ??''
NATUURLIK KRYG IK DAARVAN KOTSNEIGINGEN!je noemt ons dik met blubberend vet waar mensen van walgen.. maar kyk what yj allemaal naar binne werkt!?
dus plz ik zou spontaan zelfmoord plege ja als ik JOUN lichaam had, dus wie hoort zich hier te schame yj of wy pro ana's!?
&wy stinke uit onze mond? misschien komt dat omdat je geen frisse adem gewent bent dan alléén maar JUNKFOOD..
ja yj bent degene die hier een dik mormel is what geen doorzettingsvermogen heeft om naar ana te luisteren nee yj hebt geen wilskracht yj hebt NIKS what wy hebben..
dusja ik ben trots dat ik pro ana ben!!!!


13/08/2008
dikke wyf
Anonymous
eehh lelyke kutkop zonder leven doe niet zielig ofso ?
VOEL JE NIET HOOG OMDAT JE PRO-ANA ofso BENT?
en weetje waarom de meeste anti's zulke site's bezoeken OMDAT WY HET HARSTIKKE LEUK VINDEN EN ERVAN GENIETEN OM MENSEN TE ZIEN LEIDEN !!
LEKKER VOOR JULLIE GA MAAR HÉLE TYD BEZIG ZIJN MET JE DIKKE KK BUIK ,PFF VAL AF OFSO DIKZAK IEUWW SCHAAM JE DIEP MANN OM ROND TE LOPEN ALS JE LOOPT BOBBELT AL JE VETTEN ROND JE BUIKE EN BILLEN HEEN EN WEER EN MENSEN VINDEN HET VERSCHIKKELIJK !!!lekker voor jullie wuahahahahahahahahahahahahahhaahahahhahahaah
ik ben nou dus net langs de mac geweest ik heb een lekkere XXL BIGMAC EN EEN BCH-MAC OP man wat was dat lekker smullen ik heb 2 bekers cola op en nu ben ik een redbull aan het drinken hahaha moet jou nou kotsen ?? aahh wel zielig?
owhja en 1 vraag voor jullie dikke ana's : ''uhhm,jullie zeggen wel dat jullie LANG pro-ana's zijn maar is er een uitslag ??zyn jullie op jullie streefgewicht NEE !! EN HOELANG MOET DIT NOG DOORGAAN ??je héle leven !! en over 30 jaar zit je nog steeds te zeuren op dese ***site's van :''oowhh ik ben veelste dik moet nog 7 kilo's afvallen'' HALLOO ,JULLIE WILLEN NIKS MEER MET ETEN TE MAKEN HEBBEN MAAR ZIJN ER EIGENLIJK ÉLKÉ DAG MEE BEZIG ALS JE JE ZO FF BEDENKT...denk eventjes ná ben je niet bezig elke dag van:''dit moet ik neit eten blablabla (boeitmijdat) elke dag elke dag MAAR HOUDT NIET OP jullie zijn gewoon DOELLOZE SKELETTEN !! SCHAAM JE VRESELIJK DIEP MAN,,
EN JULLIE MEISJES STINKEN OOK VAAK VRESELIJK UIT HUN BEK, ALS JE NIKS EEN GA DAN FF JE TANDENPOETSEN OF NEEM EEN KOUWGOMPJE WANT ÉN JULLIE DIKKE LIJF ZIEN EN OOK NOG EENS UIT JE BEK STINKEN GAAT GWN TÉ VER vind je niet??
je ziet dat er niks aan te doen is je bent dik,lelijk,stinkt uit je uitgedroogde mond,WRM MAAK JE ER GEEN EINDE AAN ?? in de keuken staat een mes ? tog ? GA DAN DOOD ...dan hoeft het internet niet slomer te worden omdat jullie pro-ana's TÉVEEL sites hebben ?? als jullie gwn fftjes allemaal dood gaan dan gaat jhet voor ons veel gemakkelijker oke??
owhja FOK JULLIE OUDERS want dat boeit jullie tog geen ene FUCK ,als jullie maar ''DUN'' zijn?
AHH VAL DOOD BITCH !! wy geven niks om jullie , wy willen jullie gwn dood hebben... als jullie zó blijven doorgaan en er komt niks van in ...dan handelen wy het einde wel ...MUAHAHAHAHAHAHHA VERTROUW NIEMAND !!! ze kunnen je zo doodsteken !! veel succes met nog meer stappen dichterbij de dood te zetten xxx. JULLIE NACHTMERRIE
Geschreven door: Anonymous om 14:49, 16/04/2009 | Link | |
.
hallo,
ik vind het in principe wel een mooie tekst verzonnen maar ik weet dat ik volgens jouw niet op deze blog mag kijken maar ik doe het toch:
ik ben tegen pro-ana site's weet je waarom. mensen krijgen een verkeerd beeld van hoe iedereen moet zijn. maar dat vinden jullie allemaal prachtig hé. jullie willen dat jongens alleen maar op 1.70 met 30kilo vallen en de rest van de wereld heeft maar pech. alleen zodat jullie nog meer kunnen afvallen en uiteindelijk zo zielig in een tehuis komen, om daar er vervolgens van af te komen of nog erger te worden.nou zou ik je wat vertellen:
ik ben 1.70 en ik weeg 80 kilo!
en ik ben er trots op!!!
dit bericht zal toch wel verwijderd worden maar boeiend ik heb het toch gezegt!
have a nice day!
Geschreven door: Anonymous om 11:28, 4/05/2009 | Link | |
Hatemeel
Dunne mensen neuken is fucking goor, een wijf moet gewoon lekker wat vel op dr botten hebben. Heleboel meisjes pronken met hun Pro Ana bs. Pro Ana klinkt echter als een rare anaal fetish.

Mensen met anorexia zijn gay
Mensen die niet eten zijn nog gayer

Obesitassers zijn uiteraard ook gay..

Overmatig of te weinig eten is voor mongofolians en voor blije domme linkse anorexia lijende huppel kutjes die onzeker zijn over hun dikke kut lichaam.
Geschreven door: Anonymous om 00:53, 30/05/2009 | Link | |
help?
Hee,

Mag ik een vraag stellen misschien?
Nou ehm. Ik ben 16. 1.67m lang en ik weeg ongeveer 48 kg, denk ik. En iedereen in mn omgeving zegt dat ik kats mager ben, maar ik vind mezelf zo ontzettend dik en walging enzoo. En ik heb ook lax gebruikt, maar ik heb ook wel eens een vreetbui ofzoo. Maar dit wordt wel minder. En ik wil weer terug naar mn eetpatroon van vroeger, toen ik nog gewoon bijna alles kon laten staan enzoo. Maargoed. Ik ben gestopt met lax en probeer nu gewoon af te vallen, maar is dit nodig denken jullie? Ben ik dik of dun? Plz help?

~x~
Geschreven door: Anonymous om 15:22, 6/07/2009 | Link | |
OMG
Hallo, ik ben 15jaar, 1m77 en weeg 52kilo, mijn bmi is 16,6. Ik vind (vond) mezelf te dik, want ik wil graag model worden. Niet zo lang geleden is er een kinderarts op school gekomen en zei dat ik net op het randje stond en dat ik NIET te dun ben. Het feit is dus dat ik wil afvallen en toen kwam ik op deze site terecht. Ik zag een paar foto's van pro-ana en schrok me dood! Ik vind het zoo walgelijk, ik wil echt niet zo lelijk dun worden. Ik wil 2 kilo afvallen en dan vind ik mezelf goed, maar ik wil echt niet dunner worden en ook nooit dikker dan 55 wegen. Ik vind 50 een mooi gewicht voor mijn lengte. Alleen ga ik niet proberen over te geven, want dat heb ik één keer geprobeerd en toen kwam er bloed uit, dus ja, ik wil niet dood, toch? Dat is mn verhaal doeiii

p.s. mensen die tegen pro-ana zijn zullen mij waarschijnlijk te dun vinden, maar in mijn geval is dat niet zo, want ik ben heel speciaal gebouwd met hele smalle botten, waardoor ik zoizo minder weeg dan een normaal mens.
Geschreven door: Anonymous om 19:55, 11/07/2009 | Link | |
Open jullie ogen......geef geen suicide- ideen!
Vanmorgen is mijn allerliefste schat overleden. 19 was ze en haar doel was het te overwinnen en als hulpverlener in kliniek voor eetstoornissen te gaan werken. Ik begreep haar alleen,zei ze,daarom wilde ze hier,bij mij in huis zijn...waar ik haar 11 dg verzorgde,tot haar hart t vanmorgen begaf.Zij liet me kennismaken met deze zelfdestructieve site.......
Weet wat resultaat kan zijn van uw site...wilde ik even zeggen
Geschreven door: Henny om 20:03, 24/07/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Zielig...
Geschreven door: Val om 00:10, 2/08/2009 | Link | |
Wij ana's

Voor alle ANA's

Ana zijn is geen ziekte, maar een levenstijl, mooi en slank zijn wilt iedereen, ook al zwijgen veel mensen daar over.
Je bent wat je eet, dus maak je zelf niet kapot met iets wat maar kort in je mond smaakt, maar let vooral op wat je eet, want dat maakt wie je bent.
Je kunt nooit te slank zijn, want je wilt je zeker niet zwaar voelen als je loopt.
Blijf calorieen tellen, zo weet je weer wie je bent en hoe je leven in elkaar zit.
Trek het je niet aan wat de andere zeggen, want je bent mooi zo en dat weet je beter dan wie dan ook xxxx van een ANA
Geschreven door: Anonymous om 18:42, 28/08/2009 | Link | |
Pro-ana
Slank... Wat is slank... Slank is een mooi figuur... Maar jullie gore dunne lichaampjes zijn gewoon te vies om naar te kijken... Niks meer dan een pakketje botten... Zelfs geen hersens anders hadden jullie wel nagedacht... Jullie hebben het over een gezonde levens styl maar jullie halen de 30 niet eens... (hoop ik aangezien de wereld beter af is zonder jullie vieze dunne somaliërs) jullie kunnen helemaal niks behalve vies dun zijn... Ik ben 1.82 en weeg ong 72 kilo... En ik ben gewoon tevreden... Ik eet gezond... En ook op ze tijd wel is wat junk foot... Daar is niks mis mee... Zolang je niet naast de mac gaat liggen slapen... Jullie zijn er zo trots op dat jullie dun zijn... Terwijl jullie niet eens het einde van de straat halen omdat jullie te moe zijn... Jullie laten iedereen im jullie omgeving stikken... En gaan ook nog is dood voor je 30... Hebben jullie dan een ****** leven zeg haha... Ik geniet van een lekker lang leven vol lol maken en een gezin maken met mijn vriendin... Jullie zullen dat nooit mee maken... Aangezien je iets dikker word als je zwanger word... Ik spreek voor 99 % van de mannen als ik zeg dat jullie gewoon ziek en vies dun zijn... Niemand wil jullie aanraken omdat het alleen maar botten zijn... Niemand wil jullie vast pakken omdat ze bang zijn dat ze jullie breken... O en die andere 1% van de mannen is homo... Ik kan jullie alleen maar uitlachen... Omdat jullie zo een *** leven hebben en het zelf niet eens door hebben... Maar daar kom je wel achter als je dood bent... En bij elke die van jullie valt laat ik gewoon liggen en ga ik keihard lachen... Had je maar meer moeten eten toen je de deur uit ging hahahaha
Geschreven door: Bas om 01:29, 13/10/2009 | Link | |
x
Je skelet is van goud, en je ribbenkast is gemaakt van rozen.
Geschreven door: Anonymous om 16:36, 26/10/2009 | Link | |
verandering
ik was een maand trug ook een ana geworden maar toen ik dat verhaal las van dat iedereen van me hield enzo moest ik huilen... het is zo, waar doe ik het voor, dat afvallen?ik ben mezelf en geen ana .ik heb haar net optijd weggejaagd .ik wil niet dun zijn ik wil (mijn naam) zijn. ik wil niet daad gaan door ana....maar misschien zal mijn mening veranderen dat ik toch een ana word maar dat weet ik nog niet.ik hoop dat jullie ook in zien wat jullie doen.... ik weet ik mag hier niet kommen omdat ik geen ana ben maar toen ik hier heen ging was ik dat noch wel.... als je niet wild luisteren wens ik je alsnog veel geluk.
Geschreven door: meisje met een rare mening om 15:31, 22/11/2009 | Link | |
Opgezwollen amandelen na overgeven
Hoii
ik ben een beginner overgeven. Af en toe voel ik mij zo slecht als ik heb zitten snoepen. En dan snoep ik ook echt veel :( dat ik het eruit wil gooien.
Ik ga altijd enorm tranen en er komt nauwelijks wat uit.
Na het overgeven zwellen mijn keelamandelen ook op. Dat zie je aan je kaaklijn die dikker wordt en het dus lijkt of je hoofd dikker is geworden. Hebben jullie dit ook en kan je hier wat tegen doen?
Hopeloos
Geschreven door: Anonymous om 22:47, 22/11/2009 | Link | |
Vraagje voor school
Heey

Lees net je stukje over pro-ana.
Wij zijn bezig met een onderzoek naar jongeren met een eetstoornis. We willen graag van alle soorten eetstoornissen wat leren. We willen begrijpen wat jullie meemaken en wat jde reden is.
Wij doen dit vanuit de Hogeschool Utrecht in Amersfoort voor de opleiding Social Work.
Zou jij misschien mee willen werken aan dit onderzoek doormiddel van een interview?
Als je dit zou willen mail dan naar:
lianne.strijker@student.hu.nl

Ik hoor het graag van je

Groetjes Lianne
Geschreven door: Anonymous om 16:28, 23/11/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Eetstoornissen zijn ernstige ziektes en het is moeilijk om er vanaf te komen..

Ik vind het moeilijk om te begrijpen dat er mensen berichten sturen over het feit dat mensen in Afrika niks te eten hebben. Je zorgt voor nog meer schuldgevoelens.

Leven met een eetstoornis wil niemand. Het is hard & de strijd is eenzaam. Altijd alles maar perfect willen hebben, perfecte cijfers op school willen halen( vreselijk veel last van faalangst hebben en aan de diarree raken omdat je een proefwerk moet maken) Altijd denken over wat je moet eten, of niet eten. Je anders voelen dan de meeste mensen, je vind het moeilijk als mensen je aanraken...

Voor een eetstoornis "kiest" niemand. Als je ervoor "kiest" volgens jouzelf, heb je al een eetstoornis. Het kan veilig zijn om "pro ana" te "zijn". Samen proberen zo dun mogelijk te worden, je afzetten tegen iedereen die anti is. Pro ana lijkt veilig, je hebt ruzie met je ouders omdat je te weinig eet, je vriendinnen keuren je gedrag af, je leraren zeggen dat je afvalt.. En joehoe daar is PRO ANA..

En als je meer afvalt, soms wat aankomt misschien, toch weer afvalt.. Misschien nooit iemand wat door heeft of je komt juist in een kliniek of krijgt therapie... Uiteindelijk is er geen andere weg dan de weg naar "gelukkig worden".. Geeft toe, door pro ana "te zijn" word je niet gelukkig.. Het is veilig, ja idd..

Geschreven door: Anonymous om 21:02, 25/11/2009 | Link | |
@ alle mensen die op die zielegert hebben gereageerd
kijk ik snap alle reacties op hem/haar over hoe ze dit schreef en vond het zelf ook volkome zinloos om dat te schrijven maar ik weet wel dat meerdere mensen denken dat jullie uit zijn op aandacht en dat jullie er allemaal zelf voor kiezen.
het is niet zo dat andere alleen maar denken dat jullie pro ana's dik zijn en alles.
jullie zouden eens moeten weten!

maaaar , ik geef jullie (die reageren) ook gelijk dat ze domme dingen zegt.
als je van de pro ana's walcht, en het leuk/lekker voor ze vind snap ik niet wat je op deze sites doet.
als je je zelf zo mooi en alles vind blijf dan met je bigmac en cola's bezig en laat hun gewoon.
1 van het ergste wat je kan doen terwijl je al vind dat meiden/jongens met anorexia raar of wat dan ook zijn is om ze dan nog een keer zwart te maken.
hoe erger je het voor hun maakt hoe erger ze het voor jou gaan maken want des te onzekerder ze worden van hunzelf des te minder ze gaan eten des te minder gewicht en des te meer verhalen er zullen verschijnen op internet over hoe erg hun het hebben met hun gewicht!
genoeg geklaag over die gene die dat schreef
het enige wat ik nou wou zeggen is:
wees blij met je zelf.
niemand is perfect!
maar iedereen is uniek!
onthoud dat goed!
en wanneer je er niet uit komt zoek alsjeblieft hulp het is beter voor jou maar denk ook aan de mensen om je heen die van je houden en om je geven, ook hun doe je veel verdriet!
heel veel kusjes en hopelijk geluk met het beterworden en het overwinnen van anorexia.
xxxxxnadia
Geschreven door: Anonymous om 16:45, 27/11/2009 | Link | |
..
Ik voel me echt te dik en wil daar wat aan doen iemand tips?

Kiss Anonymousgirl!
Geschreven door: Anonymous om 17:31, 27/11/2009 | Link | |
ik wil het beter begrijpen
hoi hoi,
dit is geen aanval maar zou graag een paar dingen willen weten
waarom je niet kiest voor een gewoon dieet maar voor pro-ana?
hoelang je pro-ana bent?
Hoe jij pro-ana ziet?
Waar pro-ana rond draait buiten afvallen?
gr.
Geschreven door: Anonymous om 16:04, 3/12/2009 | Link | |
Naamloze reactie
super gedicht,
dit is zoals het is, en niet anders:)
Huggels
Geschreven door: Blackkitten om 16:22, 8/12/2009 | Link | |
Wil jij mij helpen
Heej ik vindt het erg knap dat je zo goed kunt afvallen.
ik ben nu twaalf en ik wil zo graag afvallen.
zou je me please willen helpen?
sophie_kusje@hotmail.com

X Sophie
Geschreven door: Sophie om 19:31, 9/12/2009 | Link | |
hELP
kun je me helpen alsjeblieft ik voel me zo dik!
Ik weet niet hoe ik toch kan afvallen want ik zit in groep 8 en we eten op school ik probeer me eten sneakie weg te gooien maar dan zegt mij ex vriendin waarom eet je niet zo word je nog ziek omdat je geen vitamine naar binnen krijgt maar dat vindt ik gezeik!!!!
Alsjeblieft help me ik ben tering zwaar ik ben 46,3 en ik durf echt niet meer in de spiegel te kijken want als ik dat toch doe.
heb ik Vaking dikke benen me moeder zet dat dat me bouw is maar dat geloof ik niet. En ik heb just een plattere buik dan benen!
echt het is verselijk om het te zien het doet gewoon zo pijn.
en als ik op school eet dan moet ik zo wat janken omdat ik dan nog meer aan kom!
hoeveel calorieeen zitten er in fruit en fruitdrinken??
Nogmaals help me!!
Geschreven door: Anonymous om 23:09, 11/12/2009 | Link | |
Naamloze reactie
het is echt een mooie tekst die je hebt geschreven
Geschreven door: Anonymous om 13:48, 15/12/2009 | Link | |
Wauw
Echt een mooi stuk...
Ik heb net een forum gemaakt, misschien wil je eens een kijkje nemen? (: Ik zoek nog wat nieuwe mods.
http://car.messageboard.nl/41141/index.php
Geschreven door: Anonymous om 20:49, 22/12/2009 | Link | |
wauw
presies hoe ik me voel..
mooie tekst meid:D
Geschreven door: jelke om 06:32, 4/01/2010 | Link | |
Naamloze reactie
ik ben zelf veel te dik,
em zouw graaag 30 kilo willen afvallen
heb je ook schema's?
echt zoo mooi geschreven..<3
Geschreven door: Anonymous om 20:55, 4/01/2010 | Link | |
@dikkewyf
dikkewyf, doe niet zo respectloos! jezus hee.

Lieve meid

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Anti Ana, een vriendin voor het leven.
Je zult me haten, maar nog meer van mij houden en me bedanken voor alles wat ik voor je doe.

Denk nu eens terug aan je leven. Wat vind je ervan? Ben je tevreden?
Of zou je graag willen dat het anders was gegaan?
Denk eens aan je vrienden, hoe gaat het daarmee?
Bedenk je of het wel echte vrienden zijn.
Als jij hen vroeg of je dik was, wat zeiden ze dan?
Gaven ze dat toe? Of zeiden ze dat het wel mee viel?
Dat is ware vriendschap! Ze geven om jou en je gevoel!
Je kan je wereld op hen bouwen. Je lief en leed met ze delen.

Nu je ouders. Hoe gaat het daarmee? Zijn ze tevreden over je, vinden ze dat je het goed doet op school?
Misschien dat ze zeggen dat ze blij met je zijn,
dat je de ideale dochter bent. Maar denk toch eens na. Is dat zo,
ben jij de ideale dochter? Ik zal je een geheim verklappen,
dat ben je! Jij bent de ideale dochter! Zij binden zich niet aan je uiterlijk, het maakt hen niet uit dat je misschien een paar kilo's meer of minder weegt. Want jij bent jij! En je ouders houden van je met heel hun hart om jouw innerlijke schoonheid en je prachtige figuur! Dik of dun, zij aanbidden het.

En school, hoe zit dat? Haal je alleen maar tienen en
zit je op het gymnasium?
Niet echt... Maar maak je geen zorgen. Niet iedereen kan de aller- slimste zijn. Als je maar vol zelfvertrouwen zit zijn mensen al snel overtuigt van je potenties in het leven.
Mensen bewonderen iemand die met beide benen op de grond staat... Of ze nu werkelijk onzin uit kramen of geweldig slim zijn.

Denk je eens in: Wat zal er gebeuren als je zou afvallen?
Als je slanker dan slank zou worden, dun, mager?
Denk je dat je je dan beter gaat voelen, gelukkiger?
Ik denk het niet...
Je kijkt nu teveel op jezelf neer meisje. Je bent mooi. Kijk eens in de spiegel. Kijk naar je glanzende haar. Naar je heldere ogen. Je gladde handen, je ronde borsten, misschien die bochel in je neus die het eigenlijk wel weer grappig maakt omdat het jou hiermee weer uniek maakt... Mijn zus Pro Ana neemt je dat weg. Je ogen worden dof, je handen worden knobbelig. Je haar word touw. Je borsten worden plat en je neus... Nou dat grappige wipneusje, of bocheltje er in zullen uitmergelen tot extreme duidelijkheid. Je bent verplicht aan vitamines te zitten om je haar maar in leven te houden. Dat terwijl je van nature al schoonheden hebt waar zoveel meiden jaloers op zijn.

Kies je mij, lees dan verder. Kies je hier niet voor, alsjeblieft mooie lieve meid. Zie in dat je niet goed bezig bent. Zie in dat je jezelf pijn doet.
Ja, ik weet dat je niet gewend bent aan zachte woorden met mijn zusters dieet. Maar je moet weten dat ik geloof dat schoonheid van zowel buiten als binnen zit. Zonder het ene kan het andere niet bestaan. Jij mijn lieve meid bent ook mooi. Maar jij gelooft het niet. Je schoonheid van binnen is weg geteerd door mijn zuster. Je hoeft je geen zorgen te maken over je uiterlijk. Je bent mooi... Want jij bent uniek.

We zullen rustig aan beginnen. Gewoon het toevoegen
van tussendoortjes, niets ernstigs. Af en toe wat oefeningen,
maar je zult het nog rustig houden.
Maar dan, we gaan steeds verder. We gaan weer ontbijten. Eerst drinkontbijt, dan cornflakes. En als je het aan kan mag je vast brood eten!
En de lunch. Ook dat doen we rustig aan. Yoghurt, beschuit en uiteindelijk brood. Misschien krijgen mensen iets door, daarvoor zul je moeten doorzetten. In het ergste geval weten mensen het al, in dat geval zul je het keihard van de daken mogen schreeuwen. De oefeningen worden zwaarder, je krijgt het steeds moeilijker. De kilo's tikken aan. Maar voel je niet dik. Leef naar de energie die je ontwikkeld. Wist je dat spierweefsel zwaarder is dan vet? Dat is toch geweldig? Als je bang bent teveel kilo's aan te komen. Ga dan lekker sporten! Maak je geen zorgen om de kilo's want dan merk je gezondheid. Gooi die weegschaal weg en koop een paar rolschaatsen of hardloop schoenen.

Voedsel weigeren is overbodig. Je sport lekker, dus vet is geen zorgen meer, je ouders zullen trots zijn, huilen van vreugde, maar je zult nog even doorgaan!

Alles zal je moeten geven, echt alles! Je zult het ontzettend zwaar krijgen.
Janken zul je, als je je 3e broodje naar binnen werkt in de morgen. Maar je bent warm. Je hebt geen last meer van kou. Je wordt niet meer snel ziek. Je hebt een weerstand op gebouwd. Je kunt je prachtige lichaam laten zien aan de wereld. Als je door die vreselijke kou heen rent, met slechts een shirtje en broek aan.

Je moet er voor zorgen dat je je doelen haalt, dat is het allerbelangrijkste voor je leven en je zelfbeeld.
Lieverd, ik wil je heel graag helpen, maar dan moet jij mij ook helpen.
Samen gaan we er tegenaan!

Liefs, Anti Ana
Geschreven door: Anonymous om 20:21, 7/01/2010 | Link | |
,
Lieve mensen,
Ja jullie allemaal die op deze site zitten, inclusief of juist, de anti's.

Eetstoornissen is inderdaad iets wat je kan overkomen, wat er langzaam in sluipt met als doel een paar kilootjes af te vallen.
Veel van deze jongens en meisjes hebben het zwaar door bijvoorbeeld thuis situaties en dan kan ana heel veilig voelen, en als een uitlaatklep.
Het is iets psychisch, inderdaad wat die randebiel zei, "jullie zijn psychisch gestoord". Hoe crue en bot dat klinkt, het is wel zo.

Het is niet zomaar iets waar je aan of af komt, er zit veel meer achter.
Een stuk controle en grip, en iets waar je zelfvoldoening van kan krijgen.


Wat ik wil zeggen, oordeel niet zomaar over elkaar. Jullie weten niet waar jullie over praten anti's, als ze puur wilden afvallen waren ze wel gaan sporten.
En lieve ana meisjes, respect verdienen begint bij zelfrespect. Jullie hebben nog een lange weg te gaan, probeer jezelf niet te verliezen.

Dat is alles wat ik erover kan zeggen.

Liefs.
E.
Geschreven door: pernikova chaloupka om 08:08, 21/01/2010 | Link | |
proana
http://www.anorexic.nl
Geschreven door: Anonymous om 00:03, 5/03/2011 | Link | |
geachte pro anna
mensen begrijpen je niet ik vind mezelf te dik zo zie ik het in de spiegel
maar daarom haat ik geen dikke mensen
het past gewoon niet bij mij
175 en 60 kilo
Geschreven door: Anonymous om 11:47, 17/03/2011 | Link | |
Ana vriendinnen
Hoiiii

Ik ben 20 jaar en 174. weeg 71 kilo ik woog altijd 50 maar toen me ouders achter kwamen ben ik normaal gaan eten etc. omdat dat moest.. en was ik er weer aan gewent.. Totdat me vriend het uitmaakte en 5 keer vreemd was gegaan, en zei dat er toch wel knappere dunnere meisjes waren.. hierbij storte ik volledig in en ben ik weer terug in me oude patron.. Dit is geen excusse.. maar toch voel ik me wel beter op 1 of andere manier nu ik weer met ana bezig ben :D!

Hierbij zoek ik graag ana vriendinnetjes om elkaar tips te kunnen geven en ervaringen uit te kunnen delen.. so voeg me toe if u need a Ana/mia friend to :(
nina_pro89@hotmail.nl

Liefs, Nien

Geschreven door: Anonymous om 01:08, 22/03/2011 | Link | |
hallo
Ik ben 173 en weeg zo,n 58 kilo bm 19
ze zeiden wat word jij mager maar ik voel me niet zo als ik eet lijkt het net of mijn buik dikker word net blubber ik walg ervan
altijd maar die onzekerheid van ben ik wel goed genoeg kan mijn doel niet bereiken daar baal ik van, naar een beter leven
altijd twee stemmen van je bent dik en van laat toch eet toch daar baal ik van

someone ana
Geschreven door: Anonymous om 00:23, 31/08/2011 | Link | |
Naamloze reactie
jullie hebben geen bil
Geschreven door: Anonymous om 15:15, 19/09/2011 | Link | |
.
Hee meiden. Ik ben lisa, ik ben nu 1.75 en weeg 62 kilo. mn streven is 50. ben in een week al 5 kilo afgevallen. ik zoek eigenlijk ook iemand die al een tijdje bezig is waarmee ik contact kan houden zodat we elkaar kunnen steunen.

staystrong. together we can make it!

xxxxxxxx.
Geschreven door: Anonymous om 19:04, 21/09/2011 | Link | |
Naamloze reactie
Omg,
serieus ik weeet dat ik niet mag reageren enzo, maar even serieus , denk is na, heb jejezelf in de spiegel gezien wil je dat je organen uitsterven, die stem , die stem moet je gewoon fackingerg vergeten, want je moet gewoon normaal eten , 3 x eten . 2 tussendoortjes geeen mager appelschilletje geen crackergebeuren. nee gewoon een broodje kaas ofzo ( boeie hoeveel calorien) er zijn miljarden mensen die normaal zijn en NORMAAL eten en zo maaar jullie gaan echt veelste maar dan ook echt veelste ver dooor ALSJEBLIEFT
ZEG
HULP.
Geschreven door: Serieus om 19:23, 2/10/2011 | Link | |
hoi
mooie tekst. Ik wou alleen ff zeggen dat jullie niet te ver moeten gaan. Dun zijn is niet alles. nou ja, ik wil ook graag dun zijn(want ik ben best wel dik) maar ik ben gewoon naar de huisarts gegaan, en die heeft me doorverwezen naar een dietiste. Ik moet nu een makkelijk dieet volgen en 2x per week hardlopen. Het helpt goed &ik hou het makkelijk vol. Ik val misschien niet 5 kilo per week af ofso, maar daar gaat het ook niet om. Iedereen die het weet (familie+vrienden) steunen me wanneer ze kunnen. Dus bedenk goed: Er zijn ook gezonde manieren!
dat wou ik ff zeggen.
Geschreven door: Anonymous om 22:26, 8/10/2011 | Link | |
ana
ik wil dun zijn, maar ik hou het niet vol!
kan iemand mij tips geven?
xxxxx.
Geschreven door: Anonymous om 20:59, 23/10/2011 | Link | |
hee lisa
hee lisa'
zo iemand zoek ik dus ook, ik hoop dat je snel reageert,
zodat we samen elkaar kunnen steunen.
iemand die me teminste wel begrijpt.
X naomi.
Geschreven door: Anonymous om 21:37, 23/10/2011 | Link | |
Kees
Denk je dat je grappig bent ofzo met je exstreme porno foto's!!
Geschreven door: Anonymous om 12:06, 3/11/2011 | Link | |
kosten ana's
Enig idee wat Anorexia en Boulimia patiënten onze samenleving kosten? Het weghalen van ongewenste haargroei, kunstgebitten, haartransplantatie's, psychologen, diëtisten, minder arbeid en belastingopbrengst etc. Dit is maal 2 of 3 doordat ditzelfde geld voor hun nabestaanden / omgeving.
Ik heb jaren in Sub-Sahara Afrika gewerkt, veel Ana's daar? nee. Veel mensen die lopen te zeuren? nee. Beter ruilen 'jullie' van plaats, die arme Afrikanen herkennen en waarderen wel kansen
Geschreven door: Anonymous om 15:03, 7/11/2011 | Link | |
iemand praten?
als iemand met mij gewoon wil praten over afvallen enzo voeg me dan gerust toe(ik ben pro-ANA


Xellamore@hotmail.com
Geschreven door: Anonymous om 21:12, 14/12/2011 | Link | |
pro ana
die text die jij hebt geschreven voelt goed voor mij want kan me er helemaal in verdiepen want ik ben ook aan het lijnen en kan wel huilen van al dat vet 57 kilo en nog steeds dik

xxx mooi ttext meis .
Geschreven door: Anonymous om 18:59, 20/12/2011 | Link | |
okokok =,= te veel reacties
Het is een heel mooi stuje text waar waarschijnlijk behoorlijk langer over nagedacht is. Ik wil reageren op een paar reacties op deze text welke reacties meot je zelf maar uitzoeken. Ana wat is het? wat doet het? het is je vriending voor het leven en het zit in je je kiest er niet voor ana zorgt ervoor dat je je goed voelt als je afvalt en beloond je met afgevallen kilos maar om dat te bereiken die kilos moet je kotsen en pillen slikken wat ONGEZONG afvallen is maar dat weten we maar negeren we en houden het voor ons. Ana is anders als anorexia maar waarom staat Ana dan voor anorexia nervosa? ongezond afvallen jaagt ons de dood in maarja dan zijn ana en ons wel beste vriendinnen voor het leven geweest maar had ik er dan wel veel aan? Ana is een vriendin maar hoe kan een verzinsel wat is uitgelopen op een massa moord nou je vriendin zijn >? 50 mensen per jaar gaan er dood aan ANA in 1 jaar in nederland.... hoe? door dit verzinsel? wat heeft het ons gebracht zoveel VOOR NIKS als we eraan dood gaan? ik heb tips en 1 ervan is eerst gezond afvallen
2 als je het doet zorg ervoor dat je iemand kent die je alles laat doen maar als het egt goed foutgaat het ziekenhuis bellen (op doods zaak)
3 ga NIET naar deze sites maar probeer het zelf want ANA is een verzinsel en dat weet iedereen! maar het is er in geslagen en nu nu zit het in je en je moet ana uit je proberen te halen anders zal je leven niet snel tellen
4 ANTIS ZIJN GEEN ANTIS antis zijn gwn bezorgt en anas kiezen ergens voor waar ze SOMS niet eens voor willen kiezen!!!!!!!!!!!!! en dat mensen dat noem je *verslaving* eetstoornis.
5 probeer baas de zijn overjezelf en niet te luisteren naar die duistere enge stem in je hoofd ben je een kleinkind met een moeder genaamd ANA? of ben je volwassen en ben je de baas over JEZELF?! een moeder die je de dood in jaagt.... veel goeds zit daar niet in ... toch?
6 12345....6 laatste wat ik wil zeggen is ik ben er altijd als iemand wilt praten... als je ana bent maar erniet vanaf kan komen of andere redenen bij mij ben je welkom msn: Ruben.Dadema@live.nl hyves:gehacked twitter: zuigt facebook: inactive msn moet genoeg zijn.. STAY STRONG and stay at ur own mind! instead of listening too lies,,,,,,
Geschreven door: Anonymous om 22:37, 6/01/2012 | Link | |
buhhh
heee lieve meiden!
Ik maak voor school ( 5 humane wetenschappen) een profielwerkstuk over anorexia, of eigenlijk wat de maatschappij hiervan denkt.
Ik weet dat er heeeel veel vooroordelen over jullie ziekte bestaat, veel mensen denken dat het aanstellerij of aandacht zoeken is.
Graag zou ik van jullie via mail ( Jenniifer_Diidderen@hotmail.com) feedback hierop krijgen. Ik probeer mij voor te stellen, hoe onmogelijk dit ook lijkt, hoe het voor jullie is.
Mijn onderzoek zal vooral gericht zijn of anorexia gezien wordt als een ziekte of als een keuze. Wat is jullie mening hierover?
Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen!
Verder zit ik ook nog met het probleem dat ik denk dat mijn beste vriendin anorexia heeft, hoe kom ik daarachter?
ik hoop heeeel hard op een reactie , en ben stiekem jaloers op jullie dat jullie anorexia aankunnen. Heb al jaren geprobeerd een beetje af te vallen maar het lukt me niet mijn eten te laten staan.
groetjes Jennifer!
Geschreven door: Anonymous om 20:27, 12/01/2012 | Link | |
ana
ik snap het allemaal niet meer..
Het is best zielig voor mensen die willen affallen ik wil dat ook omdat ik uit gescholden werd voor dikzak enzo. maar ik ben dat steeds meer gaan geloven en uiteindelijk tot overgeven aangekomen. Maar 1 ding ik vind mezelf niet dik beetje maar het komt doordat andere mensen dat zeggen en daar wor dje onzeker van. Maar bedenk wil je je einde aan je leven hebben of gewoon blij het leven door gaan?
Ik heb gekozen voor niets.
Ik heb gepraat met veel mensen erover
En het heeft me nog neit geholpen
Waar moet ik voor kiezen?
Affallen ?
Of tog niet?
ik ben 1.67 en weeg 49
Julllie kiezen het!
xxEenMeisje
Geschreven door: lalala om 19:38, 16/01/2012 | Link | |
Lookit
Hoeveel mag je wegen als je 13 ben en 1.67 ben?
xxxx
Geschreven door: Lookit om 19:43, 16/01/2012 | Link | |
Naamloze reactie
jullie zogenaamde "ana's" zijn ziek. en omdat je dat niet wil toegeven doe je alsof je er blij mee bent. wees eerlijk en zoek gewoon hulp. of wees eigenwijs en ga dood over een tijdje omdat jezelf hebt laten verhongeren... succes met je leven
Geschreven door: Anonymous om 21:40, 16/01/2012 | Link | |
Naamloze reactie
Zoals meerdere mensen hier al hebben gezegd: pro-ana is een keuze, niet te verwarren met anorexia. Uit nieuwschierigheid ben ik pro-ana sites gaan bezoeken. Wat je met je eigen leven en eigen lichaam wilt doen, dat moet je zelf weten. Als jij jezelf wilt uithongeren, je ouders, familie en vrienden wilt laten lijden en kapot wilt laten gaan omdat ze moeten toekijken hoe jij jezelf langzaam kapot maakt, dan is dat jouw keuze. Maar hoe zit het met al die meisjes, die door dit soort websites ook het pro-ana zijn zijn gaan idealiseren, die door jouw teksten ook denken dat ze van zichzelf moeten walgen om perfect te zijn, en die gaan geloven dat het goed is om jezelf uit te hongeren? Hoe kan jij tegenover jezelf verantwoorden dat je anderen overhaalt, door middel van jouw internetpropaganda, om ook hun lichaam te verwoesten? Hoe kan je met jezelf leven, wetende dat je niet alleen jezelf, maar ook anderen kapot aan het maken bent? Wat zou je doen als er over 3 jaar een meisje overlijd, omdat zij door jouw website begon te geloven dat ze niet goed genoeg is? En dit zijn eerlijke vragen, waar ik werkelijk waar graag een antwoord op zou krijgen. Wat ik probeer te zeggen is: waarom wil je anderen met je meeslepen? Zou je blij zijn als je kleine zusje pro-ana wordt, of zou het dan een ander verhaal zijn? Persoonlijk vind ik het ongelooflijk egoistisch, dat het je niet lijkt te schelen wat voor effect jouw acties op anderen hebben. Als er iemand is die mij dit uit kan leggen, dan hoor ik het graag.
Geschreven door: Anonymous om 17:28, 2/02/2012 | Link | |
te dun is toch niet mooi?????
Hoi allemaal,

Ik snap precies hoe jullie je voelen, heb vroeger ook anorexia gehad. En inderdaad, ik vind dun mooi, geweldig mooi zelfs, dat idee zit nou eenmaal in mijn hoofd en ik kom daar niet meer van af. Maar ik zou echt niet onder het BMI gaan zitten met het gewicht, een 'te licht' gewicht, want dat vind ik weer vet lelijk.

Ik probeer nu normaal te eten, maar geloof mij, dat is veel moeilijker dan gewoon haast niks eten. Als je haast niks eet hoef je niet na te denken over andere dingen die spelen in je leven, je hoeft je problemen, lage zelfbeeld niet onder ogen te zien, het enige wat telt is: Als ik maar dun ben, dan ben ik fantastisch.

Maar als je normaal wilt eten, ben je opeens net als alle anderen en je moet er ook voor zorgen dat je niet te dik word, maar ook niet te dun (te licht BMI) en dus wat blijft er dan nog over waar je over jezelf trots op kan zijn? Waar je nog aandacht voor krijgt, waar je nog bijzonder door bent en voor benijd word.

Want dat is het ook, als je dun bent geeft dat ook veel voordelen, mensen benijden je erom, ze bewonderen je of geven je aandacht, vragen (eindelijk) eens of het wel goed met je gaat.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is: Je kan pas echt trots op jezelf zijn als je mooi dun bent (en niet te dun) en gewoon op je eigen twee benen moet staan en echt moet leven zonder steun van die anorexia, want anorexia is gewoon een vlucht van het echte leven die ik toen niet aan kon en nog steeds eigenlijk niet, ja er zijn in het leven rotmomenten, maar ook heel veel mooie, probeer je daardoor te laten leiden, ik weet dat het moeilijk is als je er middenin zit......

Nog even voor het berichtje van die moeder die haar dochter had verloren aan deze ziekte, mijn hart bloed voor haar, haar dochter en de hele familie, dat is toch echt verschrikkelijk.....

Dun is mooi, dat vind ik ook, maar er is ergens een grens.... en dan ben je gewoon niet realistisch meer bezig, dan wil je mooi zijn, maar word je eigenlijk alleen nog maar lelijker en lelijker...

Dat is mijn mening, ik hoop dat jullie ogen worden geopend!

Take care!
Geschreven door: Anonymous om 21:16, 29/02/2012 | Link | |
Naamloze reactie
Nou geef mijn eten maar aan de mensen die niks te eten hebben...
Geschreven door: Anonymous om 11:02, 26/03/2012 | Link | |
wees verstandig
pff,, ik herken het gevoel heel goed en vind het ook zeker een mooi gedicht !

ik ben zelf een jaar actief geweest op pro-ana site's en iets voor de kerst besefte ik dat dit mij nooit gelukkig zou maken,,
dat zou ik zelf natuurlijk nooit bedenken maar door mijn ouders / vrienden / dokter ben ik erachter gekomen, ,

ik ben nu kei hard aan het vechten om ervan aftekomen en het valt echt niet mee !

ik ben 1,75 en woog voor de zomer maar 49 kilo,, nu weeg ik bijna 60 kilo,,
en het klinkt misschien gek,, maar toen ik 49 kilo woog was ik nog niet tevreden,, eerst wou ik maar 4 kilo afvallen maar het was niet genoeg,,
ik wou meer en meer afvallen,,
ik heb me eigenlijk nog nooit zo slecht gevoeld als toen want je ziet niet wat je hoort te zien ,, je ziet zelf niet dat je er mooi uitziet en zult altijd door willen gaan,,

ik hoop dat jullie er ook ooit af komen want je bent het waard !
en de strijd is zeker niet makkelijk en je zal terugvallen hebben,, het is zwaar en eenzaam maar uiteindelijk zal je dan weer gelukkig worden wat met ana niet kan !

xx een meisje dat beter gaat worden

Geschreven door: tralalala om 14:00, 31/03/2012 | Link | |


Schrijf commentaar