7/11/2008
Angst
Steeds weer het zelfde...
Steeds weer opgeven
Steeds weer Angst
Terug bij af zijn
Spijt hebben
Walgen
Schelden
Eten
Braken
Huilen
Leven?
Nee
Leven zal ik wel als ik dun ben
Als andere mensen mij accepteren
EN ZEG DAN NIET DAT JE DAT AL DOET
Want je respecteert mij ook niet als een ana.
Vertel mij niet dat het ziek is wat ik doe...
Ik weet wat je denkt
Ik weet wat jij denkt dat ik denk
Ik denk niet wat jij denkt dat ik denk
Denk na over wat jij zou denken als jij zou denken wat ik denk
DENK NA!
De Angst dat niemand zal denken zoals ik denk.
De Angst dat ik altijd een varken blijf
De Angst dat ik nooit zal kunnen lachen naar mijn spiegelbeeld
De Angst voor ana
De angst voor beoordeling
En de Angst voor jullie die mij nooit zullen begrijpen.
posted by thinlover at 14:09 | in:
Link | email dit artikel | Reacties(5)
Reacties:
hee
hee hoi ik heb net je thinspo gekeken, en het helpt echt, ik heb ook een berichtje achtergelaten trouwens.,, ik schrijf zelf ook..
ik hoop dat je t wat vindt of dat je er wat mee kan..
ik vind je site echt geweldig..! ik stond op het punt om een vreetbui te krijgen, maar door die gweldige blog van jou gaat t alweer
in ieder geval
thnx!
Geschreven door: WHOamI om 16:49, 27/01/2009 | Link | |
maakeennieuwbegin
Lieve Meid,

Ik herken je gedachten zo. Toen ik begon met afvallen, dacht ik ook dat mijn leven mooier zou zijn als ik dunner was, dat ik dan meer geaccepteerd zou worden. Ik ben toen veel afgevallen, maar mijn leven werd niet mooier, ik werd zeker niet meer geaccepteerd, en gelukkiger werd ik al helemaal niet. Mijn leven veranderde juist langzamerhand steeds meer in een hel.

Het is niet mijn bedoeling om jullie de les te lezen, of om te zeggen dat wat jullie doen verkeerd is. Wat ik wel wil zeggen is dat, ondanks dat anorexia een ziekte is (naar mijn mening) je, als je durft te vechten en daar volledig voor gaat, anorexia kunt overwinnen. Misschien weet je dat diep in je hart wel, maar ik wilde het toch nog even benadrukken.

Ik heb een tijdje heel diep in het dal gezeten en kon daardoor gewoon niet meer logisch nadenken. Ik had nooit gedacht dat ik deze ziekte kon overwinnen. Maar mij is het gelukt. Ik heb gewonnen. Het was zwaar, maar ik ben er wel ontzettend dankbaar voor. Het gaat nog niet altijd goed, maar meestal wel. Het kan dus. Ik heb nu een normaal figuur en ben véél gelukkiger dan toen ik zo slank was. Je geluk zit niet in je lichaam, maar in je gevoel. Als jij je gelukkig voelt, dan ben je gelukkig.

Wanneer je in je anorexia blijft hangen zul je jezelf nooit gaan accepteren. Als je anorexia hebt zal het namelijk nooit goed genoeg zijn. Elke keer moeten er nog net weer een paar kilootjes af. Je ziet jezelf niet meer reeël. Je zelfbeeld is ernstig verstoord.

Soms kijk ik foto's terug, van toen ik een eetstoornis had en ik vind mezelf daar nu heel mager, gewoon niet mooi, terwijl ik mezelf daar vroeger veel te dik vond en gewoon kon huilen omdat ik mezelf zo'n vetzak vond. Maar ik was helemaal niet dik!

Wanneer je van jezelf wilt gaan houden, moet je niet bij Ana wezen. Ana leert je om af te vallen, niet om van jezelf te houden. Wanneer je constant let op wat je niet mooi vind aan jezelf, gaat je zelfbeeld snel naar beneden en wordt je doodongelukkig. Wie wilt er nou ongelukkig zijn?

Ik geef hier alleen mijn mening, net als jullie. Ik begrijp jullie gevoel. Ik begrijp dat je denkt dat afvallen het belangrijkste in je leven is. Ik begrijp dat jullie perfect willen zijn. Ik wilde het vroeger zelf ook.

Inmiddels heb ik ontdekt dat je nooit perfect kunt worden, nooit perfect zult zijn. In mijn ogen is Ana één grote leugen. Inplaats van volledig voor Ana te gaan, kun je in mijn ogen veel beter volledig voor jezelf gaan. Want je bent het waard! Echt waar! Je bent prachtig zoals je bent!

Nu, heb ik spijt. Ik heb spijt dat ik mezelf zo kapot gemaakt heb, dat ik mensen pijn heb gedaan, dat ik gelogen heb. Ik kan het nooit meer goedmaken. Gelukkig ben ik door mijn geloof in God en mijn doorzettingsvermogen hier uit gekomen. Ik gun het gewoon niemand. Daarom wil ik nog één keer zeggen: JIJ BENT DE BAAS OVER JEZELF, JE KUNT JEZELF MAKEN OF BREKEN. Laat je anorexia los en je leven zal mooier worden dan het ooit was. Niet meteen, je zult eerst keihard moeten vechten, maar uiteindelijk zul je overwinnen. Als je durft te vechten tegen je ziekte, kun je weer de mooie kant op gaan, de kant van het leven. Want ik heb echt geleerd, dat het leven zonder anorexia veel mooier is. Het was het vechten zeker waard.

Lieve meiden. Ik wens jullie toe dat het jullie goed mag gaan. Dat jullie gelukkig mogen worden, echt gelukkig.

Jullie zijn prachtig, hoe je ook bent!
Wees trots op jezelf!
Je mag er zijn!

Liefs,

(maakeennieuwbegin.punt.nl)


Geschreven door: Anonymous om 15:00, 1/02/2009 | Link | |
hey
ik denk en voel presies het zelfde )ik denk ook dat ik er helemaal alleen voor sta)niemand kent de echte ik
groetjes
Geschreven door: mij om 18:20, 9/03/2009 | Link | |
Naamloze reactie
Echt heel mooi omschreven
Zo voel en denk ik er nou ook over, alleen ben jij sterker dan ik...

Ik was heel goed bezig met afvallen, maar toen kwamen m'n 'vriendinnen' erachter en omdat ik niet naar de dokter wilde vertelde ze het aan m'n ouders... Ik moest weer wat meer gaan eten wilde ik minder opvallen. Helaas zitten alle kilo's die eraf waren er weer aan en moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Alleen lukt het me nu allemaal een stuk minder gemakkelijk.

Maarja genoeg over mij. Ik vind het echt mooi hoe je je gevoelens enzo omschrijft
xxx
Geschreven door: Anonymous om 21:00, 9/04/2009 | Link | |
wanna be you
Heej,

zo herkenbaar dit, niemand die je snapt, dus niemand die eerlijk kan zijn. Maar daar heb je soms wel behoefte aan, iemand die eerlijk is.
Ikzelf heb jaren ana gehad. Ben toen volgens de buitenstaanders, genezen. Maar heb nu zo'n heimwee. Ik ben weer langzaam ana aan het worden. Alleen de alcohol dat ben ik zo gaan waarderen na mijn ana tijd. Kutspul is zo moeilijk te laten. Maar gelukkig vind ik bij jullie begrip. Ik hoop ook dat jullie me willen accepteren als zijnde coming back ana.
Liefs mij
Geschreven door: Anonymous om 23:37, 17/07/2009 | Link | |


Schrijf commentaar